Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvácanie po kyretáži

    , Autor:

    Dobrý deň,
    Pred 9 dňami som bola na kyretáži z dôvodu missed ab.
    Krvácala som len v deň zákroku, potom som 3 dni špinila a potom nič. Nemala som za celý ten čas žiadne bolesti.
    Včera 26.7. som začala mať bolesti ako som mávala pri menštruácii a na obed som začala aj krvácať, dnes 27.7. krvácanie pokračovalo. Žiadne iné ťažkosti nemám.
    Chcela by som sa opýtať, či sa mám obávať, či je to len čistenie po zákroku alebo či to môže byť už menštruácia.
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, štandardná dĺžka krvácania resp. špinenia po takomto zákroku je do 7 dní. Niekedy špinenie môže byť aj dlhšie, v závislosti od toho, ako dlho žena zvykne menštruovať. Špinenie po zákroku by však nemalo presiahnuť dobu 10 dní . Ak bude špinenie resp. krvácanie pretrvávať, eventuálne by sa zhoršovalo, navštívte zariadenie, kde bol výkon realizovaný, event. konzultujte a navštívte Vášho obvodného gynekológa. Prvá menštruácia po zákroku sa dostaví za 4-6 týždňov od zákroku.

Podobné otázky

  • Krvácanie po kyretáží

    , Autor: MariV

    Dobrý deň, som tretí deň po kyretáží - zatiaľ stále slabo krvacam. Kyretáž mi robili spolu s hysteroskopiou - je možné, že by mohli prehliadnuť nejaké zrazeniny? Totiž včera večer zo mňa vypadla väčšia krvavá zrazenina, ktorá mala takú "želé" konzistenciu. Veľmi sa bojím či je všetko v poriadku, nakoľko išlo o opravnú kyretáž, kedze mi zistili po pôrode ešte niekoľko zrazenin, ktore bolo potrebné dostať von. Môžu sa tie zrazeniny vytvárať aj po zákroku? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie po zákroku je normálne do 7 až 8 dní od výkonu a malo by mať tendenciu k slabnutiu. Áno, v niektorých prípadoch môže dôjsť aj k uvoľneniu a vypadnutiu krvných koagúl. Keďže však nepoznám žiadne ďalšie informácie a okolnosti pôrodu, ani to, kedy ste rodili, takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Samozrejme, pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte zdravotnícke zariadenie, kde ste rodili a mali aj realizovaný zákrok.

  • Krvácanie po kyretáži

    , Autor: Lenya

    Dobrý deň,
    dnes je 8 deň čo som po kyretáži, kvôli MA v 9tt.
    Po vyčistení som nemala žiadne bolesti ani som nešpinila ani nekrvácala. Na 5 deň som spozorovala výraznejšie krvácanie ale nie silné. Môže to byť menštruácia? Dostala som ju aj v takom čase v akom som ju mávala, bolesti nemám.
    Ďakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie po výkone trvá väčšinou do 7 až 10 dní. Ďalšia menštruácia by sa mala dostaviť o 4 až 6 týždňov od výkonu. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnotiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, prípadne zdravotnícke zariadenie, kde bol výkon realizovaný.