Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,280 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Gynekologická otázka

    , Autor: ala17

    Dobrý deň, mám takýto problém, bude to trošku o číslach, 18.5.2018 mi začala menštruácia tak ako mala, 13.6.2018 som mala nechránený sex, odvtedy mám obavy, ďalšia menštruácia totiž neprichádzala, 22.6.2018 som si spravila tehotenský test, ktorý bol negatívny, v noci z 24. na 25.6.2018 prišla menštruácia (mohla tak neskoro?), trvala 5 dní, čo je ok, pár dní po jej skončení som si 2.7.2018 spravila ďalší tehotenský test, zasa negatívny, keď beriem dátum 25.6.2018, že začala posledná, tak 23.7.2018 mala prísť ďalšia ale doteraz zasa stále nič. Môžem byť tehotná? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podstatné je, či bol doteraz menštruačný cyklus pravidelný, alebo bol rozdiel nejakých pár dní. Nie je ničím neobvyklým, že menštruácia môže meškať týždeň. Keď Vám teraz menštruácia mešká 2 dni, nič to neznamená. Ak nepríde do 2 týždňov, alebo budete mať nejaké pochybnosti, navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe odberu krvi vylúči alebo prípadne potvrdí tehotenstvo.

Podobné otázky

  • Gynekologická otázka

    , Autor: anonymka23

    Dobrý deň, pán doktor, mám 29, som panna, očkovaná proti HPV po druhej vakcíne a užívam HAK. Bola som pri mori a týždeň po návrate som mala dolu svrbenie, aj začervenanie, no zmizlo to ešte v ten deň a keďže mi začínal menzes a už sa to neobjavilo, nebola som u lekára. Potom sme sa snažili s partnerom milovať, aj s kondómom, raz aj bez, ale nešlo to, asi kvôli môjmu strachu. Keďže som s ním bola rok, verila som mu. Teraz som zistila, že mal nedávno sex s inou a nepoužil s ňou kondóm. Nič ma nebolí, nesvrbí, HAK beriem naďalej, žiadne vedľajšie účinky nemám. Slečna vraj je zdravá a mala len jedného partnera. Mohlo to svrbenie vtedy po dovolenke byť ako reakcia na more, piesok, alebo na HAK, ktorú som vtedy dobrala ešte len prvé plato? Mala by som sa obávať, že niečo chytím, keď mi bol ex neverný a ja som panna a penis sa dotýkal len zvonka vagíny alebo je minimálna šanca? Ďakujem Vám za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, šanca prenosu infekcie z partnera na Vás tu je aj napriek tomu, že k úplnému pohlavnému styku nedošlo. Za predpokladu, že partnerka, s ktorou mal Váš expriateľ pohlavný styk je zdravá a Váš expriateľ nemal v minulosti viacero priateliek, od ktorých sa mohol nakaziť, tak pravdepodobnosť infekcie je nízka. Pri akýchkoľvek ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.