Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
10,967 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Gynekologická otázka

    , Autor: anonymka23

    Dobrý deň, pán doktor, mám 29, som panna, očkovaná proti HPV po druhej vakcíne a užívam HAK. Bola som pri mori a týždeň po návrate som mala dolu svrbenie, aj začervenanie, no zmizlo to ešte v ten deň a keďže mi začínal menzes a už sa to neobjavilo, nebola som u lekára. Potom sme sa snažili s partnerom milovať, aj s kondómom, raz aj bez, ale nešlo to, asi kvôli môjmu strachu. Keďže som s ním bola rok, verila som mu. Teraz som zistila, že mal nedávno sex s inou a nepoužil s ňou kondóm. Nič ma nebolí, nesvrbí, HAK beriem naďalej, žiadne vedľajšie účinky nemám. Slečna vraj je zdravá a mala len jedného partnera. Mohlo to svrbenie vtedy po dovolenke byť ako reakcia na more, piesok, alebo na HAK, ktorú som vtedy dobrala ešte len prvé plato? Mala by som sa obávať, že niečo chytím, keď mi bol ex neverný a ja som panna a penis sa dotýkal len zvonka vagíny alebo je minimálna šanca? Ďakujem Vám za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, šanca prenosu infekcie z partnera na Vás tu je aj napriek tomu, že k úplnému pohlavnému styku nedošlo. Za predpokladu, že partnerka, s ktorou mal Váš expriateľ pohlavný styk je zdravá a Váš expriateľ nemal v minulosti viacero priateliek, od ktorých sa mohol nakaziť, tak pravdepodobnosť infekcie je nízka. Pri akýchkoľvek ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.