Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,312 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Hrčka v pošve

    , Autor: gabina440

    Dobrý deň, včera v sprche som si vo vnútry v pošve nahmatala zvláštnu hrčku je veľká asi pol centimetra a tvrdá , mám 4 deň menštruáciu nikdy predtým som nič také nemala a nemala som ani pohlavný styk. Zmyzne to po menštruácii ? čo to môže byť ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    veľmi pravdepodobne sa jedná zdurenú Bartholiniho žliazku, po menštruácii však nemusí zmiznuť. Ak bude nález pretrvávať alebo sa zdureninka bude zväčšovať, bolo by vhodné navštíviť lekára.

Podobné otázky

  • Tvrdá hrčka v pošve

    , Autor: Mimi811111

    Dobrý deň, pred vyše mesiacom som si vnútri pošvy našla takú tvrdú hrčku na spodnej strane, skoro až úplne vzadu pošvy. Hrčka bola bezbolestná a každým dňom sa zmenšovala, tak som si myslela, že to hneď prejde ale odvtedy to bolo tak, že niekedy tam už skoro ani nebola a potom na druhý deň zrazu bola znovu celkom veľká a mierne sa menilo a aj miesto kde sa to nachádzala. Raz to bolo v predšie, raz v zadšie, niekedy mierne napravo ale väčšinou skôr naľavo. Objednala som sa preto na gynekologické vyšetrenie, lenže akurát 2 dni predtým to prešlo a nič tam nebolo, takže keď to pán gynekológ nevidel, nevedel mi a povedať čo by to mohlo byť. Spravil mi normálu preventívnu prehliadku, cez sono mi pozrel maternicu a vaječníky a hovoril že všetko tam je v poriadku, krčok maternice vraj tiež vyzerá v poriadku tak z toho zobral ster a čakám na výsledky, ale teraz sa tam znovu objavila tá hrčka a neviem, či mám ísť znovu na gynekologické vyšetrenie alebo čo robiť. Nemáte prosím aspoň nejakú predstavu čo by to mohlo byť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nechcem spochybňovať Vaše schopnosti nahmatania si hrčky, ale kľudne môže byť, že si hmatáte krčok maternice. Neboli by ste prvá. Takto sa však naozaj nedá objektívne vyjadriť. Ak máte aktuálne ťažkosti, je potrebné sa ukázať gynekológovi, ktorý na základe vaginálneho vyšetrenia zistí možnú príčinu.

  • Hrčka v pošve

    , Autor: Kika 15

    Dobrý deň,pred pár týždňami i som si nahmatala vnutri tvrdšiu guličku,ktorá však na dotyk nebolí a doteraz som nevedela,že tam je. A však dúfala som,že zmizne, ale nezmisla. Mám 16 rokov a nebola som ešte u gynekológa a chcela by som sa spýtať o čo by mohlo ísť a či je to pre mňa nebezpečné. Vopred ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa jednať o normálnu súčasť pošvy. Takto, bez videnia nálezu, sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Hrčka v pošve

    , Autor: lenussa

    Dobrý večer,
    v pošve cca 5 cm od vchodu som si nahmatala hrčku o veľkosti približne 2-3 cm. Predtým tam nič také nebolo. všimla som si ju pri zavádzaní támpónu v podrepe. nie je bolestivá, len mierne nepríjemná. Neviem čo by to mohlo byť. Vďaka za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    môže ísť len zdurenú cystičku, alebo drobny slizničný tumor, ak však nález bude pretrvávať navštívte lekára.

  • hrčka v pošve

    , Autor: radenka

    Dobrý deň, dnes som bola na preventívnej prehliadke u svojej gynekologičky. Pri odbere na cytológiu a následne pri palpačnom prehmataní som citlivo zareagovala. Pani doktorka sa ma pýtala kde ma to bolí. Následne som dostala papierik na objednanie sa na ultrazvukové vyšetrenie. Myslela som, že ide o rutinné vyšetrenie. Na výmennom lístku je však napísané. (Vôbec sa nevyjadrila k tomu čo zistila) Prosím o USG TVS u papcientky:
    Bolestivá, hmatná TU veľkosti cca 0,5 cm na ľavom sakrouterinnom väze. USG mám až o mesiac...Môže sa jednať aj o nejaké závažnejšie ochorenie. Viem, že všetko ukáže až ultrazvuk. No rada by som poznala Váš názor. Iné problémy nemám, ani bolesti pri styku, ani nejaké krvácanie mimo cyklu...ani žiadne iné potiaže. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    je to veľmi zvláštna diagnóza - kedže 5 mm rezistencia na sakrouterinnom väze je pomerne ťažko hmatateľná a pochybujem, že by mohla byť z palpačného vyšetrenia zrejmá. Bohužiaľ bez ultrazvuku sa nedá pohnúť ďalej. Môže ísť o cystu vaječníka, myslím že sa vôbec nemusíte obávať.