Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tvrdá hrčka v pošve

    , Autor: Mimi811111

    Dobrý deň, pred vyše mesiacom som si vnútri pošvy našla takú tvrdú hrčku na spodnej strane, skoro až úplne vzadu pošvy. Hrčka bola bezbolestná a každým dňom sa zmenšovala, tak som si myslela, že to hneď prejde ale odvtedy to bolo tak, že niekedy tam už skoro ani nebola a potom na druhý deň zrazu bola znovu celkom veľká a mierne sa menilo a aj miesto kde sa to nachádzala. Raz to bolo v predšie, raz v zadšie, niekedy mierne napravo ale väčšinou skôr naľavo. Objednala som sa preto na gynekologické vyšetrenie, lenže akurát 2 dni predtým to prešlo a nič tam nebolo, takže keď to pán gynekológ nevidel, nevedel mi a povedať čo by to mohlo byť. Spravil mi normálu preventívnu prehliadku, cez sono mi pozrel maternicu a vaječníky a hovoril že všetko tam je v poriadku, krčok maternice vraj tiež vyzerá v poriadku tak z toho zobral ster a čakám na výsledky, ale teraz sa tam znovu objavila tá hrčka a neviem, či mám ísť znovu na gynekologické vyšetrenie alebo čo robiť. Nemáte prosím aspoň nejakú predstavu čo by to mohlo byť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nechcem spochybňovať Vaše schopnosti nahmatania si hrčky, ale kľudne môže byť, že si hmatáte krčok maternice. Neboli by ste prvá. Takto sa však naozaj nedá objektívne vyjadriť. Ak máte aktuálne ťažkosti, je potrebné sa ukázať gynekológovi, ktorý na základe vaginálneho vyšetrenia zistí možnú príčinu.