Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
13,378 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • mozem byt tehotna

    , Autor: bubulienka

    Dobrý večer. Chcela by som sa opýtať v sobotu (29.6.) som mala pohlavný styk (užívam antikoncepciu Belara) o 2 dni neskor t.j. 1.7. som ale začala brať antibiotika. Mohli by spomínané antibiotika spôsobiť to, že by som ostala tehotná? (myslím ešte z toho 29.6.)
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    na nechránený pohlavný styk pred začatím užívania sa prípadne zníženie účinku antibiotikami nevzťahuje, a teda pravdepodobnosť, že by ste z daného pohlavného styku otehotneli je veľmi nízka.

Podobné otázky

  • Kultivacia

    , Autor: Anka10003

    Dobrý deň, moje výsledky z kultivacie-epitelie-pozit. +, Lactobacillus-pozit. ++, koryneformne Pál-pozit. +, aerobna kultivacia-nalez-corynebacterium sp, Lactobacillus sp. (vagnalis) produkujúci H202.
    Kultivacia na ureaplasma sp. - viac akoc10*4 cfu/ml - diagnostická suprava identifikuje dva druhy rodu ureaplasma urealyticum a ureaplasma parvum.
    Ostatné negatívne
    Co to všetko znamená? Snažíme sa o dieťa a môžem byť tehotná, čo v prípade tehotenstva? Bol, by s tým problém?
    Ďakujem




    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ureaplazma je bežnou súčasťou mikroflóry pošvy. U väčšiny žien nerobí žiadne ťažkosti. Záleží aj od toho, či máte nejaké ťažkosti. Nie vždy je nutná antibiotická liečba. Keďže je prítomný aj lactobacilus, organizmus by si s tým mal vedieť poradiť. Vplyv na tehotenstvo by to nemalo mať. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Inofolic

    , Autor: Katka37

    Dobry den pan doktor.Pan doktor, zacala som brat inofolic kapsule..Kamaratka mi poradila,ze jej pomohol aby otehotnela.Ona ma40r.ja mam38.
    Zacala som brat inofolic a ked som skoncila menzes,na 13den som citila v lavom vajecniku dost velku bolest.Nikdy som taku pri ovulacii nemala.Mala.som aj vytok.Myslite,ze by to mohol sposobit ten inofolic? Preco ta bolest vo vajecniku bola taka silna ale asi po 40min presla...a este sa opitam, den predtym som mala pohlavny styk.Moze sa stat ze den pred ovulacii mozem byt tehotna?velmi tuzim mat babatko.dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, spomínaný preparát sa odporúča užívať aspoň 2 - 3 mesiace pred plánovaním otehotnenia. Podporuje aj ovuláciu, ovulačná bolesť sa môže vyskytovať. Áno, môžete byť tehotná, spermie majú životnosť aj niekoľko dní.

  • Bolesť v podbrušku

    , Autor: Kiki269

    Dobrý večer chcela by som sa opýtať? Pár dni dozadu mi skončila menstruacia a 2 dni dozadu má začalo bolieť v podbrušku a bolesť pretrváva až do dnes... čím to môže byt spojené ? Môžem byt tehotná ? Pohlavný styk som mala cca 3 týždne dozadu ale chránený

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero. Takto sa Vám ale bližšie vyjadriť neviem. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Pomoc3

    , Autor: Aneli

    Dobrý večer 16 novembra sme mali nechraneny styk po 12 tich hodinach som uzila escapelle 30 teho som dostala menstruaciu a dnes 29 som mala dostat znova a nedostala som myslite si ze mozem byt tehotna?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, emergentná hormonálna antikoncepcia môže spôsobovať znepravidelnenie menštruačného cyklu. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si môžete realizovať tehotenský test, prípadne pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Sissa11

    Dobrý večer chcela by som sa spýtať mala som s priatelom nechránený sex ejakujoval mimo mňa následne šiel na wc potom sme mali opakovaný nechránený sex tiež neejakuloval môžem byť tehotná ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo nie je vylúčené.