Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,279 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • vyrazka

    , Autor: nikolkam

    dobry vecer pani doktorka ja by som sa chcela spytat asi pred dvoma troma dnami sa mi urobila mala vyrazka ako keby pri vhode do posvy s lavej strany trochu ma to aj boli myslela som najpev ze sa mi vratila mikoza na ktoru som sa liecila asi pred 5mesiacmi ale vsimla som si vyrzaku co to moze byt?dakujem velmi pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    veľmi ťažko posúdiť na diaľku, veľmi často ide o následok po holení resp. zapálený vlasový folikul, prípadne môže ísť o zdurenú Barthliniho žliazku. Ak nález pretrváva niekoľko dní a nemá tendenciu sa zlepšovať je nutné navštíviť lekára aby to pospúdil. Dovtedy len lokálne dezinfekcia.

Podobné otázky

  • Hrčka v okolí pošvy

    , Autor: michala2703

    Dobrý deň,minulý týždeň som si nahmatala okolo pošvy na ľavej strane menšiu hrčku, po týždni sa však hrčka zväčšila. Neviem či to je len podkožný tuk, vyrážka alebo niečo horšie. Boli ma to iba ak sa toho dotknem inak ani neviem že to mám. Ďakujem vopred za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero, no bez videnia nálezu a vyšetrenia sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Nemusí sa však jednať o nič vážne. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrenia stanoví diagnózu a určí ďalší postup.

  • Krvacanie

    , Autor: Janik81

    Dobrý deň , chcem sa vás opýtať . Som 27+6 a vcera som bola okolo siestej v sprche holila sa tam dole . Na nohaviciach som sk našla takú jednu malu bodku nerieisila skm to . Potom okolo jednej v noci šla som na wc utrela na tosletaku bol moc a vedľa také tri červené bodky , potom som utrela zas a už bol ten papier červený , tak som sa kukla dole a priložila papier na tie pysky či ako a nasiakol krvou čože to boooo asi z tamad lebo videla som že tamto mi krváca a je tam taká vyrážka ak by to bolo priamo z maternice tak by to bolo po jedným utreti hneď alebo by mi to asi zanechalo nejakú stopu na gatach, ja som si to ešte skontrololovala a nemala sim žiadnu stopu krvi teda ak sa nemýlim . Brucho ma neboli a neopakovalo sa nič . Ja osobne sim neidla na pohotovosť keďže to pravdepodobne z vsguny nebolo nato si dávam pozor a kontrolujem a myslím že takto som to urobila aj včera . Ale stále mi to vŕta hlavou . Pohyby cítim . Ak by bolo niečo vážne už by sa to po jednou dni ukázalo? Ešte som. Čítala na nete či ak tk bolo z vnútra nemohli signalizovať odlúčenie ooacenty ? Ale b boli príznaky ak by sim to zanedbala včera?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, iba čisto na základe opisu si myslím, že ste sa poranili pri holení. Ak by došlo k predčasnému odlučovaniu placenty, mali by ste aspoň nejaké bolesti v podbrušku a najmä krvácanie by bolo veľmi intenzívne. Takto sa Vám však neviem objektívne vyjadriť. Stále platí, že pri ťažkostiach alebo nejasnotiach je potrebné navštíviť obvodného gynekológa, prípadne tehotenskú pohotovosť v nemocničnom zariadení.

  • Vyrazky na malych pyskoch

    , Autor: Sisi2212

    Dobry den, pan doktor asi za posledny mesiac a pol sa mi opakovane robi vyrazka, taka typicka ako akne podkozne, bolestivy hrbolcek, po dvoch dnoch ide vytlacit a zmizne, prejde nejaky tyzden a zasa na inom mieste to iste …. Nikdy v zivote sa mi to nerobilo, posledny mesiac a pol sa mi to opakuje uz asi 4x. Keby sa mi to dialo cely zivot tak to neriesim, ale cely zivot nic a zrazu behom mesiaca a pol 4x? Cim to moze byt? Moze to byt hormonalnymi zmenami? Cim este? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero. Takto, bez videnia nálezu, sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrenia určí diagnózu a stanoví ďalší postup.

  • Vyrazka

    , Autor: D.o.m.i

    Dobry den pan doktor, pisala som Vam ohladom vyrazky na klitorise, mohla by som si to skusit natriet nejakou mastou? Napriklad gafrovou mastou s ichtamolom? Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže naozaj takto neviem povedať, o čo sa jedná, neviem Vám ani odporúčať prípadnú voľnopredajnú liečbu. Ako som už spomínal, najlepšie bude navštíviť obvodného gynekológa, ktorý sa Vám bude vedieť vyjadriť a prípadne Vám predpíše, či odporučí lokálnu liečbu.

  • Vyrazka

    , Autor: D.o.m.i

    Dobry den pan doktor, uz je to par dni co som si na klitorise nasla vriedok, troska boli (hlavne pri dotyku) a je cerveny, ale ziadny hnis som nespozorovala. O co sa moze jednat? Ziadne ine tazkosti nepocitujem. Dakujem vopred za odpived

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, možností, o čo sa môže jednať, je viacero. Bez videnia nálezu sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrenia stanoví diagnózu a určí ďalší postup.