Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,400 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • urea plazma

    , Autor: anezzka

    dobrý deň, pani doktorka chcela by som sa opýtať na urea plazmu. POčas tehotenstva mi bolo zistené a moja gynekologička ma poslala aj špec.gynekologičke na vyšetrenie a že sa môžem liečiť po skončení dojčenia. Pri prvom tehotenstve, pred tromi rokmi som toto ochorenie nemala, manžel mi už stokrát dobreže neodprisahal že ma nepodviedol čo by som mu aj chcela veriť ale akosi mu neverím kedže je to pohlavné ochorenie.Tak by som chcela vedieť či je možné sa nakaziť aj inak ao pohlavným stykom napr. na kúpaliskách, plavárňach? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    ide o ochorenie, ktoré sa bohužial dominantne prenáša pohlavným stykom, no boli popísané aj stavy keď sa ureaplazmy a mykoplazmy našli aj u dievčat, ktoré ešte nemali pohlavný styk. No je to veľmi vzácne.

Podobné otázky

  • urea plazma

    , Autor: kamaska

    Dobry den pani doktorka,
    chcela by som sa opytat, do akej miery je nutna silna ATB liecba pri diagnostikovanej Urea plazme. Docitala som sa, ze ak nie su s tym spojene ziadne negativne vedlajsie priznaky, vela ludi ani nevie ze to ochorenie ma, cize sa ani nelieci. Mne to bolo zistene uplne nahodou pri preventivke, s tym, ze nemam ziadne dalsie gynekologicke problemy.
    Zaroven by som sa chcela opytat, ci stale pretrvava nazor, ze toto ochorenie je mozne ziskat len pohl.stykom. Chcela by som svojmu partnerovi nadalej doverovat a dufat, ze sa to da ziskat aj napr. v termalnych kupaliskach.
    Dakujem velmi pekne za odpoved
    Jana

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň
    ochorenie sa prenáša LEN pohl.stykom
    preliečenie je nutn i pri bezpríznakovej forme, vzhľadom na možný prestup infekcie do vyšších partií gyn.traktu a prípadne možné zrasty a ťažkosti s otehotnením v budúcnosti, určite sa prosím preliečte
    s pozdravom