Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,404 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Moja dcerka

    , Autor: odbornik6

    Ahojte, chcem s vás opýtať. Už je to skoro mesiac,čo sa trápime s dcérkou zo svrbením na intímnych miestach. Boli sme u našej detskej lekárky, tá nám predpísala masť Framykoin, ten nezabral, zobrala moč, ten bol OK. Tak som potom sama kúpila masť Pityol..mám pocit , že tento zabral tak trošku..lenže svrbenie stále neprechádzalo...tak som zašla k obvodnej nech s tým už konečne niečo robí, lebo to nie je normálne že sa tam stále škriabe. Tak som sa pýtala ku detskej gynekologičke.Boli sme tam, ale poviem vám už asi nikdy s malou tam nepôjdem...aký stres jej urobila..ah joj emoticon ...ale pozrela sa na to...a nič nezistila, urobila jej výter..a o týždeň sú výsledky. Kázala mi umývať ju detským mydlom, aj tri krát denne a potom jej robiť sedavý kúpeľ v hypermangane tiež 3x denne a potom AK ju to bude svrbieť tak potierať krémom Clotrimazolum...ale ja mám pocit akoby ju to ešte viacej svrbelo ako doteraz...poradte mi co mam robit?? Uz som zufala...strašne mi je jej ľúto...lebo ona sa chystá za "pišulku" aj na verejnosti....a je to dosť nepríjemné...Neviete čo by fakt mohlo zabrať?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    terapiu ktorú vám detská lekárka napísala, napísala správne. Dalo by sa ešte vyskúšať Macmiror masť, inak ale doporučujem počkať na výsledky kultivácie a následne zvoliť terapiu cielene podľa týchto výsledkov. Vylúčiť alergiu na bielizeň, prípadne prací prášok, zatiaľ natierať Clotrimazolom, a bohužiaľ musíte len vyčkať na výsledok kultivácií. Ak tie budú negatívne,je potrebné vylúčiť aj parazitárne ochorenie.

Podobné otázky

  • Nízka váha bábätka

    , Autor:

    Dobrý deň,

    Chcem sa opýtať, som v 3 trimestri (31tt) a zistil mi gynekológ že, moja dcérka má nižšiu váhu. Z výsledkov mi vyšlo že mám v krvi malo železa, chcem sa opýtať môže mať nedostatok železa vplyv na vývoj bábätka? Ďakujem za Vašu odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nízka hodnota hemoglobínu v krvi nemá vplyv na pripadné zaostávanie v raste. Najčastejšie je zaostávanie spôsobené nedostatočnou činnosťou placenty. Treba však povedať, že zaostávanie znamená veľkosť plodu o 4 týždne a viac menšiu, ako je reálny týžden tehotenstva. Keďže nepoznám žiadne bližšie informácie ani okolnosti, neviem sa bližšie objektívne vyjadriť. Najvhodnejšie je sa informovať priamo u lekára.

  • krvácanie

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň pani doktorka,mohla by som Vás poprosiť o Váš názor na môj problém. Moja dcérka má 10mes. a ešte ju dojčím ráno a večer. 6 mesiacov užívam antikoncepciu Cerazette. Prvá menštruácia sa dostavila v októbri a mala normálny priebeh. Novembrová menštruácia trvala 10 dní, potom som prestala krvácať a po 3 dňoch zase začala a trvalo to ďalších 5 dní. Momentálne žijem v zahraničí a navštívila som všeobecného lekára,keďže tu sa ku gynekológovi nedostanete. Pani doktorka, spravila vyšetrenie hmatom a povedala, že vovnútri je všetko v poriadku. Vraj pri antikoncepcii býva menštruácia všelijaká a mám čakať, čo bude ďalej.keď som sa jej opýtala, čo s antikoncepciou, či ju vysadiť a používať inú metódu ochrany ,povedala, že nie, že mám brať 2 alebo tri tabletky denne , že niektoré ženy potrebujú viac tabletiek.keď som jej pripomenula, že dojčím, povedala, že mám začať brať po 3 tabletky, keď skončím s dojčením a dala mi predpis na ďalší balík tých istých tabletiek. neviem, čo si mám o tom myslieť. ešte som jej vravela, že sa cítim slabá a unavená a ona,že to je pri dieťati normálne. Ja sa však obávam, že to môže byť nedostatok železa,keďže sa tento problém v našej rodine objavil a prejavil sa práve veľkou stratou krvi pri menštruácii.ďakujem Vám za odpoveď!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    veľmi by som rady pani doktorky neakceptovala :) doporučujeme pokračovať v užívaní Cerazzete 1 tbl. denne. Nepravidelnosť menštruácie nespôsobuje antikoncepcia ale to, že dojčíte. Pri dojčení sa objavujú rôzne nepravidelnosti cyklu, dokonca aj pri užívaní antikoncepcie. Pocit slabosti a únava samozrejme môžu súvisieť s nedostatkom železa, bolo by vhodné vyšetrenie krvného obrazu, ak nemáte ako si to zabezpečiť kúpte si vitamíny obsahujúce železo.

  • ginekologicky problem

    , Autor: odbornik6

    dobry den,,,mam 18 ROKOV som uz po porode...moja dcerka ma1 rok,,,ked mala pol roka som si dala zaviest vnutromaternicove teliesko,a o pol roka som si ho dala vytiahnut cize nedavno kvoli opakovanim zapalom vajecnikov....a bolesti pri pohlavnom styku....dala som si zaviest antikoncepciu ale aj tak ma neustale nieco boli pri pohlavnom styku,,,a ja uz neviem co s tym mam robit ci to prejde,,,alebo ci to nieje kvoli sekcii neviem uz,,,neviete mi niejko poradit???dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dovrý deň prajem,
    ťažko povedať, je možné, že po cisárskom reze, prípadne po zápale vaječníkov mohli vzniknúť zrasty, každpadne je nevyhnutné podrobné ultrazvukové vyšetrenie, ktoré by mohlo objasniť príčinu bolesti.