Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,440 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Vynechana menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu leverette už viac ako 2 roky. Doteraz nebol problém ale včera ráno mi mala prísť menštruácia a doteraz žiadna neprišla. Neurobila som žiadnu chybu v užívání a ani som neužívala iné lieky ktoré môžu znížiť účinnosť antikoncepcie. Test bol ráno negatívny aj keď som ho robila asi skoro. Je možné, že som tehotna a test to ešte nezachytil? Momentálne má však trápi aj anorexia a pri ktorej žiaľ trpím aj podvahou. Môže mať aj podvaha vyplýv na menštruáciu aj napriek tomu, že mám umelý cyklus vplyvom antikoncepcie?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie sa krvácanie z vysadenia, či spádu hormónov nemusí dostaviť. Na základe opisu si však myslím, že na to má vplyv podvýživa. Ak Vám bola diagnostikovaná anorexia, postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich odborníkov. Ja sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.

Podobné otázky

  • Vynechaná menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, antikoncepciu užívam dlho ale stalo sa mi že som si zabudla dať prvú tabletku tretieho týždňa. ostatné som užila normálne ale menštruáciu som nedostala vôbec a pohlavný styk som po ani pred zabudnutím užitej tabletky nemala. spravila som si dva tehotenské testy ale boli negatívne. niekde som sa dočítala že pri zabudnutí tabletky je možné vynechanie cyklu. Včera som začala užívať antikoncepciu normalne po 7 dňovej pauze. Čo može znamenať že mi vynechala menštruácia?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa nejedná o menštruáciu v pravom slova zmysle, ale o krvácanie z vysadenia, ktoré sa nemusí striktne dostaviť alebo môže byť vo forme pár dňového špinenia. Ak ste nemali pohlavný styk, tehotná nebudete. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.