Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,440 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Doplnenie k otázke

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Užívam tabletky vo frekvenciách 21 dní beriem a 7 dní pauza a zabudla som ich teda brať prvý týždeň cyklu po skončení menštruácie.

    Dobrý deň, potrebujem poradiť. Zabudla som si blister na druhej strane republiky a vynechala som 4 dni čo som si mala dávať HA. Po 4 dňoch som sa k nim dostala. Mám pokračovať ďalej či?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za týchto okolností, ak ste teda ani nezačali s užívaním tabliet nového blistra, ostaňte tento mesiac bez tabliet a chráňte sa inak (používajte kondóm). Následne v prvý deň najbližšej menštruácie začnite s užívaním prvej tabletky hormonálnej antikoncepcie. Budete tak chránená od prvej tabletky blistra. Ak sa rozhodnete užívať tabletky teraz, teda od piateho dňa cyklu, musíte sa aj tak celý tento cyklus chrániť aj doplnkovo a navyše si tak cyklus posuniete o spomínané štyri dni.

Podobné otázky

  • Antikoncepcia a ine lieky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, doplnenie k otazke. Lekarnicka ma upozornila, ze tieto lieky urcite neznizuju ucinok antikoncepcie. Prave na movalis povedala ze ten urcite nie a prave Zaldiar si overovala a na ten tiez povedala, ze neovplyvnuje hak. Tak neviem teraz ako to je. Nepomoze mi ani 12 hodinovy rozostup hak Daylette a Movalis? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v oficiálnom vyjadrení výrobcu Movalisu je uvedené, že znižuje účinok vnútromaternicových teliesok. Ak už je uvedená takáto informácia, preventívne by som sa chránil aj doplnkovo. Je to však skôr otázka na farmakológov. Rozhodnutie je na Vás. Neviem sa Vám k tomu viac vyjadriť.