Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pesar

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som vyskúšať pesar. Doteraz som používala pharmatex ale vadí mi, že sa nemôžem kúpať v lete a všeobecne podmienky používania. Chcem sa opýtať ako to je s pesarom. Môžem pri jeho používaní spolu s gélom k tomu určeným aj bazény pripadne sa normálne osprchovať pred aj po styku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínaná nehormonálna forma antikoncepcie vo forme pesaru sa štandardne vkladá 15 minút až niekoľko hodín pred pohlavným stykom a v pošve musí zostať najmenej 6 hodín po styku, nie však dlhšie ako 24 hodín! Po styku sa osprchovať môžete, do bazénu však určite neodporúčam ísť so zavedeným pesarom.

Podobné otázky

  • Pesar - nazor?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, pan doktor, nakolko som chcela prejst na tuto antikoncepciu, zaujimal ma Vas nazor, kedze som si vsimla v inej otazke, ze nie ste velmi zastancom tejto formy. Mozem vediet preco? Je to podla Vas nespolahliva antikoncepcia? Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pesar sa už v súčasnosti používa iba zriedkavo, nie však ako forma antikoncepcie, ale ako mechanická podpora pri skracovaní krčka maternice v tehotenstve. Ako antikoncepcia je to obsolentná, v dnešnej dobe nepoužívaná a zastaraná metóda. Existuje viacero foriem antikoncepcie, od spermicídnych gélov/krémov, mužských/ženských kondómov, vaginálnych krúžkov, ne/hormonálnych vnútromaternicových teliesok a v neposlednej rade tabletková hormonálna antikoncepcia. Poraďte sa so svojim obvodným gynekológom, ktorá z foriem antikoncepcie by bola pre Vás najideálnejšia.

  • antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer ja by som sa cchela spytat co by ste mi odporucili bud femcap alebo caya co je podla Vas lepsie ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, so spomínanými preparátmi pesarov nemám vôbec žiadne skúsenosti. Osobne celkovo pesary vôbec nepreferujem, preto Vám neviem bližšie poradiť.