Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Medociprin a antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, prosim o radu. V nedelu rano som dobrala antibiotoka Medociprin (zapal mocovych ciest). V nedelu vecer som zacala brat po 7dnovej pauze antikoncepciu (Lunytta). Vcera, v utorok vecer sme mali s manzelom sex, mali sme aj kondom, ze vsak antibiotika znizuju ucinnost antikoncepcie, ale cele to aj tak skoncilo vo mne... Moja otazka, mam dbes uzit pre istotu nudzovu antikoncepciu? Bola ucinost hormonalnej antikoncepcie oslabena uzivanim Medociprinu? Vopred dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Medociprin môže znížiť účinok hormonálnej antikoncepcie, aj keď riziko otehotnenia je malé. Za predpokladu pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie po skončení sedemdňovej pauzy je užitie tabletky núdzovej antikoncepcie na zváženie, rozhodnutie je na Vás. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. V prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.