Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,986 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Vynechanie menštruácie

    , Autor:

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu Belara a najbližšia menstruácia mi akurát vychádza na dovolenku. Chcela by som sa teda informovať či je v poriadku aby som tento mesiac vynechala pauzu a pokračovala novým balením. Chcem sa uistiť aby to bolo bezpečne a nemalo to žiadny negatívny vplyv na môj organizmus. Ďakujem za odpoveď!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, dá sa takto postupovať, nie však často. Po doužívaní druhého blistra si už ale urobte 7 dňovú pauzu.

Podobné otázky

  • HAK Karhla a Amoksiklav 625 mg

    , Autor: anjelik13

    Dobry den,uzivam HAK Karhla.dnes mam zobrat poslednu tabletku z blistra ... zaroven som zacala uzivat antibiotika Amoksiklav 625 mg ... Maju tieto antibiotika nejaky vplyv na HAK ? Chcela by som si oddialit nastup menstruacie a teda zacat zajtra uzivat tabletky z noveho blistra. Len neviem, ci je to zrovna najlepsi napad kedze som zacala uzivat Amoksiklav. Za odpoved vopred dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    Amoksiklav by nemal znižovať účinok antikoncepcie, avšak bola by som opatrná a toho času by som vynechanie menštruácie neodporučovala.

  • ovplyvnenie menstruacie

    , Autor: Katia85

    Dobrý den,
    4 roky uzívam pravidelne ant. Belara, vzdy mi menstr. prisla pravidelne ako hodinky pocas prestavky, aj ked sa stane,ze niekedy ju beriem plus minus nejaku hodinu lebo pracujem na smeny a nie vzdy sa to da dodrzat.Avsak tentoraz, pohlav. styk som mala par dni po zacati noveho blistra potom uz nie. Po skonceni blistra (nedela) som po 2-3 dnoch cakala mens. a mala som pocit, ze aj prisla tak ako vzdy, trosku ma pobolievalo v podbrusku a zacala mi ist krv. Ako zakazdym ked mi mala prist.Ale v ten den som velmi nachladla, a zlozilo ma to,vzala som Paralen 500 a kedze druhy den som slaba a chora prelezala v posteli s tym ze som pravidelne brala Paralen 500 tak sa mi akoby stopla menstruacia a uz viac neprisla. Na dalsí den som sla do prace aj ked este nie zdrava. Prestavke je koniec a zacala som od nedele brat novy blister. Mohla tato choroba a Paralen 500 stopnut menzes ? Ak mi chodila pravidelne pocas celých 4 roch rokov mam trosku obavy, aj ked viem aj o tom, ze menzes moze neprist pri antic.Dakujem za odpoved a vas cas.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    vynechanie menštruácie resp. jej zastavenie môže súvisieť s chorobou a veľmi pravdepodobne to tak aj je, no pre istotu si urobte tehotenský test.

  • mozem bit tehotna?

    , Autor: odbornik6

    dobry den brala som antikoncepciu adelle zhruba pol roka kvoli uprave menzesu potom som ju na tri mesiace vysadila a zacala som brat ant. SUNYA tu som zacala uzivat 27.11.2012 prvy den mojej menstruacie po ukonceni menzesu som mala nechraneny styk a t.j 2.12.2012 tabletky som brala poctivo kazdy den manzel odisiel na sluzobku a styk som potom uz nemala ale asi pred 2 tyzdnami som ochorela a brala som doxybene, po dobrati 21 ant. tabletiek som mala dostat menzes lenze ten sa nedostavil a teraz neviem cim to mohlo bit a ci nemozem bit tehotna ,styk som mala len raz hned po menstruacii a to som brala uz antikoncepciu ale uz vazne neviem co si mam mysliet dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    pri začatí užívania novej antikoncepcie je nutné sa prvých 7 dní chrániť aj inak napríklad bariérovou antikoncepciou-teda kondómom. Z vášho príspevku vyplýva, že pohlavný styk ste mali na 6 deň od začatia užívania antikoncepcie, teda nie je vylúčené, že by ste mohli byť aj tehotná. Urobte si tehotenský test. Samozrejme meškanie resp. vynechanie menštruácie môže byť spôsobené aj novým typom antikoncepcie.Užívanie doxybene neznižuje účinok antikoncepcie, tým to nebude.