Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • ovplyvnenie menstruacie

    , Autor: katia85

    Dobrý den,
    4 roky uzívam pravidelne ant. Belara, vzdy mi menstr. prisla pravidelne ako hodinky pocas prestavky, aj ked sa stane,ze niekedy ju beriem plus minus nejaku hodinu lebo pracujem na smeny a nie vzdy sa to da dodrzat.Avsak tentoraz, pohlav. styk som mala par dni po zacati noveho blistra potom uz nie. Po skonceni blistra (nedela) som po 2-3 dnoch cakala mens. a mala som pocit, ze aj prisla tak ako vzdy, trosku ma pobolievalo v podbrusku a zacala mi ist krv. Ako zakazdym ked mi mala prist.Ale v ten den som velmi nachladla, a zlozilo ma to,vzala som Paralen 500 a kedze druhy den som slaba a chora prelezala v posteli s tym ze som pravidelne brala Paralen 500 tak sa mi akoby stopla menstruacia a uz viac neprisla. Na dalsí den som sla do prace aj ked este nie zdrava. Prestavke je koniec a zacala som od nedele brat novy blister. Mohla tato choroba a Paralen 500 stopnut menzes ? Ak mi chodila pravidelne pocas celých 4 roch rokov mam trosku obavy, aj ked viem aj o tom, ze menzes moze neprist pri antic.Dakujem za odpoved a vas cas.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    vynechanie menštruácie resp. jej zastavenie môže súvisieť s chorobou a veľmi pravdepodobne to tak aj je, no pre istotu si urobte tehotenský test.