Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,240 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • kružok

    , Autor: tina-11

    Dobrý večer. Asi pred 7 dňami som si prvý krat zaviedla antikoncepčny kružok. Hned v prvý deň menštruacie. Mavam menzes maximalne 5 dni aj to velmi slabý. Lenže teraz ešte stale špiním po 7 dňoch a navyše som si nenahmatala krúžok. Je dosť možne že mi vypadol??
    Ďakujem za odpoveď.

    S pozdravom Martina

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, závisí od druhu a typu antikoncepčného krúžku. Možné je aj to, že vypadol alebo je len posunutý. Pre jednoznačné zistenie navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Krúžok

    , Autor: katarina511

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Mám predpísané antikoncepčné krúžky. Gynekologička mi povedala že to treba zaviesť v prvý deň menštruácie. Ja som však bola odcestovana. Nebude vadiť ak si zavediem krúžok až v štvrtý deň menštruácie? A ešte by som sa chcela aj opýtať či to nespôsobuje naberania na váhe ako napríklad tabletky. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak si zavediete vaginálny antikoncepčný krúžok na 4. deň menštruácie, je potrebné sa doplnkovo chrániť aspoň ešte najbližších 7 dní. Nedá sa povedať, že tabletky hormonálnej antikoncepcie paušálne spôsobujú nárast hmotnosti. Je to individuálne u každej ženy. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnej a správnej aplikácii vaginálnych antikoncepčných krúžkov.

  • Nuvaring

    , Autor: Martina4898

    Dobrý deň. Už pár mesiacov beriem antikoncepčný krúžok Nuvaring. Počas týždňa bez krúžku sme mali chránený pohlavný styk, pričom sa stalo, že druh ochrany zlyhal. Je tu možné riziko tehotenstva? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vaginálny antikoncepčný krúžok sa používa v schéme 3 týždne vložený a týždeň bez krúžku. Za predpokladu správneho a pravidelného používania vaginálneho krúzku ste chránená aj počas týždňa, kedy máte krúžok vybratý. Nemusíte používať doplnkovú ochranu.

  • Teyla a iné lieky

    , Autor: Emily1999

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či možem použivať vaginálne tabletky aj napriek tomu, že mam krúžok Teyla (napr. Macmiror, Gynoflor)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri používaní vaginálnych prípravkov, ako je lubrikant alebo prípravky na liečbu infekcií, sa vyskytlo zlomenie krúžku. Používanie spermicídnych látok alebo prípravkov obsahujúcich kvasinky určených na zavedenie do pošvy síce nezníži antikoncepčný účinok Teyly, osobne však nepreferujem vaginálnu liečbu pri zavedenom teliesku a ak sa to dá načasovať, liečbu odporúčam realizovať počas týždňa bez zavedeného antikoncepčného vaginálneho krúžku. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Antikoncepčný krúžok

    , Autor: Emily1999

    Dobrý deň,
    6/2 som začala používať Teylu, chcela by som sa opýtať ako sa uistím, že mám krúžok zavedený správne ? Či už príliš nízko alebo hlboko.. Po akej dobe môžem mať nechránený pohlavný styk ?:)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v priloženom návode máte popísaný postup, aj s obrázkami, akým si vaginálny antikoncepčný krúžok zaviesť správne. Ak si vaginálny antikoncepčný krúžok zavediete v prvý deň menštruácie, ste chránená okamžite.

  • Tabletka po

    , Autor: Victoriaaa9583

    Dobrý deň,chcem sa spýtať beriem antikoncepčný krúžok Teyla, včera sa do mňa priateľ nechcene spravil do cca 8 hodín som užila tabletku po.
    Je tam stále možnosť otehotnenia?
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, celkom nerozumiem, prečo ste užili tabletku núdzovej antikoncepcie, keď máte zavedený antikoncepčný vaginálny krúžok, ktorý Vás za predpokladu správnej aplikácie a používania chráni pred tehotenstvom. Pri správne zavedenom vaginálnom antikoncepčnom krúžku môžete praktizovať pohlavný styk aj s ejakuláciou do pošvy.