Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,240 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • moznost otehotnenia

    , Autor: katka11111

    Dobry den, rada by som sa informovala o moznosti otehotnenia pri uzivani antikoncepcie Logest. Menstruaciu som chcela dostat skor a preto som si zobrala o dve tabletky menej. Do 3 dni sa mi dostavila menstruacia pocas ktorej som mala pohlavny styk s priatelom. Je nejaka moznost otehotnenia?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    ak ste predtým užívali antikoncepciu pravidelne tak reálna šanca na otehotnenie je takmer mizivá.

Podobné otázky

  • Tabletka po

    , Autor: Victoriaaa9583

    Dobrý deň,chcem sa spýtať beriem antikoncepčný krúžok Teyla, včera sa do mňa priateľ nechcene spravil do cca 8 hodín som užila tabletku po.
    Je tam stále možnosť otehotnenia?
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, celkom nerozumiem, prečo ste užili tabletku núdzovej antikoncepcie, keď máte zavedený antikoncepčný vaginálny krúžok, ktorý Vás za predpokladu správnej aplikácie a používania chráni pred tehotenstvom. Pri správne zavedenom vaginálnom antikoncepčnom krúžku môžete praktizovať pohlavný styk aj s ejakuláciou do pošvy.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Petra______

    Dobrý deň, na 18. deň cyklu som zabudla dať tabletku užila som po 11 hodinách zároveň som na 15. 16. 17. Deň užívania tabletiek brala ATB krore môžu ovplyvniť. Tri týždne nato som mala nechránený pohlavný styk, aká je možnosť otehotnenia? Bolo mi povedané že sa mám aspoň týždeň po chrániť… toto už bol druhý. A dnes 1.3 mám mierne pichanie vaječníkov neviem či to je normálne alebo to môže byt znak uhniezdovania. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste sa chránili aj doplnkovo počas celého obdobia užívania antibiotík, ako aj týždeň po doužívaní antibiotík, tehotná za týchto okolností nebudete. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Petra______

    Dobrý deň, zabudla som užiť Anti. tabletku v 3. Týždni užívania, užila som po 12tich hodinách. Brala som ten týždeň aj antibiotiká a po troch týždňoch na to som mala pohlavný styk a priateľ sa kus do mna aj urobil. Chcela som sa opýtať aká je moznost otehotnenia v tejto situácii. Zároveň by som podľa kalendára mala mat aj ,,plodne dni” a mala som taký biely hlien ako pri ovulácii, môže to znamenať plodný hlien a že tabletka neúčinkuje? Neviem ako si to mam vysvetli. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, čo sa týka užívaných antibiotík, záleží od druhu užívaného preparátu. Sú preparáty antibiotík, ktoré môžu znižovať účinok hormonálnej antikoncepcie, preto je potrebné sa počas užívania antibiotík, ako aj aspoň týždeň po skončení užívania chrániť aj doplnkovo (používať kondóm). Čo sa týka zabudnutia užitia tabletky hormonálnej antikoncepcie, ak ste zabudnutú tabletku užili po 12. hodinách od času obvyklého užitia, bolo potrebné sa aspoň týždeň chrániť aj doplnkovo. Keďže nepoznám bližšie informácie, užívané antibiotiká, ani ďalšie okolnosti, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Antikoncepcia a antibiotika

    , Autor: michaela09

    Dobrý deň,
    29.11. som začala brať prvú tabletku HAK karhla. No zároveň som začala brať aj antibiotiká zinnat 500.
    1.12 (dnes) som mala pohlavný styk bez inej ochrany. Je tam možnosť otehotnenia a odporúčali by ste tabletku po?
    A ako dlho budú znížené účinky HAK a ako dlho sa mám chraniť aj inou antikoncepciou?
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, antibiotikum Zinnat môže znižovať účinok hormonálnej antikoncepcie, preto je počas užívania týchto antibiotík, ako aj sedem dní po ich doužívaní, potrebné používať, okrem pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie, aj doplnkovú formu ochrany (kondóm).Ak ste vedeli o možnom zníženom účinku antikoncepcie, celkom nechápem, prečo ste sa nechránili aj bariérovo. Užitie tabletky núdzovej antikoncepcie je za týchto okolností naozaj na zváženie.

  • Otehotnieť

    , Autor: lucik19

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať len pre pokoj v duši. S partnerom sme mali chránený styk (kondómom) 13 aj 14.7 podľa mojej ovulacnej kalkulačky som mala mať ovulaciu 15.7. Kondóm som skontrolovala, nebol prasknutý ani neskĺzol, partner vyvrcholil mimo tela. No aj napriek tomu by som sa chcela opýtať, či je možnosť otehotnenia? ( ospravedlňujem sa píšem to tu ešte raz, lebo som do predchádzajúcej otázky dala zlý dátum ovulácie, tak že či to nemôže zmeniť celú situácia, ďakujem pekne za odpoveď)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bez ohľadu na dátum ovulácie, za predpokladu chráneného pohlavného styku tehotná nebudete. Nemusíte sa obávať.