Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
360 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Časté vyprázdňovanie

    , Autor: NikaF123

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Mam dcéru, ktorá má 9 rokov. Od začiatku septembra začali problémy s vyprázdňovanim. Dcéra chodí veľmi často na veľkú, niekedy aj 10x na deň. Dokonca sa stalo, že mala zopár krát aj nehodu cez deň, kedy zjavne asi nestihla na WC. Keď sme sa s ňou rozprávali, tak nám vždy tvrdila, že ona vždy stíha na WC a nepokakala sa a my vieme, že nám klame. Je nutné navštíviť lekára a riešiť to s nim? Zo školy to byť nemôže, nakoľko je teetiacka a výborná žiačka z celej triedy. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Dobrý deň! Menovaný problém sa pomerne ťažko riešiť podľa takéhoto krátkeho popisu. Ak však predtým mala stolicu raz denne a teraz nastala zmena a nie je to k akútnej hnačke (že chytila niekde vírus, niekto v okolí mal hnačkovité ochorenie a ona ho má teraz tiež), že to už trvá aj nejaký ten týždeň, resp. mesiac, určite by bolo vhodné to konzultovať s ošetrujúcim pediatrom. Treba taktiež odsledovať farbu stolice, či sa tam nevyskytuje aj hlien alebo krv. Sú to informácie dôležité pre pediatra. Taktiež skúste odsledovať, či je to po konkrétnom jedle, akýkoľvek deň v týždni alebo je to jednoducho stále. Verím, že sa Vám podarí to riešiť s Vašim lekárom - lekárom Vašej dcéry. S p. doki K.