Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
403 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Stolica u 7 mesačného dieťaťa

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Mám 7mesacneho chlapceka, ktorého prikrmujem a je na UM Beba. Odkedy sme zaviedli prikrmy, má striedavo stolicu (raz hustu, potom redsiu). V noci a ráno má umelé mlieko, neskôr ovocie, na obed máva zeleninový prikrm (s mäsom, vajecnym zltkom, niekedy iba zeleninu - striedam) následne má zasa mliecko, večer dávame kasicky (s ovocím i bez). Ráno začíname hustou stolicou, poobede a niekedy i navecer ma redsiu. Je to v poriadku? Prečo kaka raz tak, raz tak? Opakuje sa to denne. Chlapec je inak živý, veselý, nemá problémy s bruškom, nemá horúčky ani žiadne vyrážky.
    Vopred ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Stolicu má premenlivú s najväčšou pravdepodobnosťou preto, že má ešte premenlivú "stravu" - má aj mlieko (redšia stolica) a má už aj príkrm - tuhá strava (tuhšia stolica). Postupne, ako prejdete už len na tuhú stravu, resp. ako bude na príkrmoch dlhšie, stabilizuje sa to s veľkou pravdepodobnosťou. S pozdravom doki Katka