Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
403 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Ako kvapkať očne kvapky 19 - mesačnej dcérke

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, bola som s dcerkou ( 19 mesiacov) u pediatricky a dala nam kvapky do ocka 5x denne po 1 kvapku pretoze ma nejaku infiekciu. Lenze moja dcerka nechce si dat ani za svet nakvapkat ????. Neide to po dobrom tak davame na silu lenze poriadne mi neotvori očko a hneď ako kvapnem tak plače, preto neviem ci sa jej v oku nieco udrzi alebo to hned vytečie. Prosim Vas pani doktorka o nejaku radu alebo spôsob ako jej nakvapkat aby sa to v oku udrzalo.  
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Zásadné je kvapkať do očnej spojivky nie na oko - očnú guľu - trochu si povytiahnete od oka spodné viečko a kvapnete tú jednu kvapku do toho akoby vaku, čo vznikne. A, čo sa týka dcérky, treba jej to predovšetkým vysvetliť, že má choré očko a potrebujeme ho liečiť tými kvapkami. A, že iná ceste neexistuje, len kvapnúť kvapky do očka. Tak si môže vybrať, čo jej to bude kvapkať ocko alebo maminka, no kvapkať sa proste musí. Ak si nevyberie, či aj tak nebude spolupracovať, tak musíte, žiaľ, len na silu. A stále skúšať a opakovať, že je to nutné a, že ani Vás, ani ju to určite nebaví nasilu a, že bude lepšie pre Vás všetkých, keď bude spolupracovať. Nuž viac Vám asi neporadím. S pozdravom doki Katka