Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
460 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Antidepresíva počas dojčenia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať ohľadom užívania antidepresív, konkrétne parotexin počas dojčenia.
    Dojčím dvojročnú dcérku a bola mi diagnostikovaná panická porucha, podľa psychiatričky bude potrebná liečba antidepresívami,ale tieto vraj nemôžem pri dojčení. Preto sa chcem spýtať, či to má nejaký vplyv na dieťa, či môžem pokračovať v dojčení aj keď začnem užívať lieky, alebo radšej dojčenie prerušiť. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Ak vám psychiater povedal, že dané liečivo nie je vhodné pri odjčení, tak to tak s veľkou pravdepodobnosťou bude. Avšak viete si overiť vhodnosť/nevhodnosť liekov pri dojčení buď na stránkach mamily alebo cestou niektorej spoľahlivej laktačnej proadkyne. Taktiež stojí za pokus opýtať sa vášho psychiatra, či nie je možné Vám predpísať lieky, ktoré je možné užívať aj počas dojčenia. Osobne, neovládam všetky lieky, ktoré sú alebo nie sú vhodné počas dojčenia, takže Vám veľmi viac nepomôžem. S pozdravom doki Katka