Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
403 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Syn nechce jest varene jedlo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, syn, rok a 5 mesiacov, nechce jest varene jedlo. Uz druhy tyzden, dovtedy relativne dobre jedol, len ked mu isli zuby nie. Od minuleho tyzdna len jogurty, milaciky, puding, ovocie, zeleninu, zavarane uhorky, piskoty, vianocka s maslom, obcas chleba s maslom alebo suchy, suchy rohlik, mlieko pije z poharika. Prerezavaju sa mu asi 4 zuby- aj stolicky. Kazdy den mu skusam davat aj polievku aj druhe, ale to hned otoci hlavu, krici ne ne a zacne plakat.Uz som zufala z toho. Dakujem Hacajova

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Nuž to, čo menujete je už veľmi dobré, keď sa mu prerezávajú stoličky a ešte aj 4 naraz. Veľmi často deti pri prerezávaní zubov nechcú jesť vôbec nič - naozaj takmer vôbec nič. Naša staršia dcérka, keď jej išli očné zuby, pila len mlieko z fľaše, nič iné a trvalo to niekoľko dní. No ono sa to zase vráti do normálu, nemajte obavy. Hlavne ho netreba nútiť. A najpodstatnejšie sú vždy tekutiny. Odporúčam si prečítať tieto dva články o detskom jedení/nejedení, aj sa zabavíte a hlavne si uvedomíte, že Vaše dieťa je úplne v poriadku a je to zase raz len záležitosť "obdobia" ;)
    https://vasaokidoki.sk/vymyslance-s-jedlom/
    https://vasaokidoki.sk/ako-pestovat-pozitivny-vztah-k-jedlu-od-maleho-malinka/
    Nech sa mu teda rýchlo tie zúbky prerežú, aby sa už netrápil.
    S pozdravom doki Katka