Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
412 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Jasle a plienky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, synček sa adaptuje v jaslickach. Doma cez deň plienky nemá, len na spanie a pobyt mimo domu. Na nočník sa nepýta, my musíme na to myslieť. Keď ho posadime, vycika sa, no stávajú sa ešte nehody, hlavne s kakanim. Jaslicky povazujem za ešte cudzie prostredie, kedze tam bol len päť krát, tak som mu tam vzdy dávala plienku. Spomínala som stav s odplienkovanim v jasliach, tak ze oni podporujú odplienkovanie, len by pockali nech si zvykne na prostredie. Viem, ze ideál by bol, ist tam uz odplienkovany, no nestihli sme, pracujeme na tom uz od konca leta. Mam obavy, ze plienky v jasliach proces odplienkovania len spomalia, ze to bude krok späť. Nástup do jaslí neviem odsunúť na neskôr. Co s tym?

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Myslím si, že v tomto obavy mať nemusíte. Väčšina detí sa práve v kolektíve naučí hygienickýcm návykom. Tak Vám držím palce, aby to bol aj Váš prípad. S pozdravom doki K.