Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
414 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Bolesť bruška

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem,mám 2tyždne starú dcérku, už v pôrodnici sa začala dokrmovať um Nutrilon Profutura,keďže som nemala mlieko,teraz dokrmujem aj kojim keďže nemám veľa mlieka a malá si pýta každé 2hodiny.Ale začali ju trápiť bolesti bruška,začala sa pučiť, priťahovať nožičky k brušku, červená je v tvári,plače a silno tlačí.Od nutrilonu aj vracala po každom jedle.Po materskom mlieku nevracala.Takze na odporúčanie pediatra sme zmenili mlieko na France lait vraj z neho deti dobre kakajú,máme toto mlieko 4dni ale žiadna zmena ,akurát prestala vracať.Od včera máme aj coliprev,sab simplex,podávam aj biogaia probiotiká.Mala predtým kakala ľahko a do každej plienky,teraz Max 2krat denne a stolica je hustejšia žlto zelenkava,...viac pachce ako pri Nutrilone..Treba zmeniť opäť podľa vás mlieko na nejaké špeciálne?Puči sa hlavne v noci aj v spánku.Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Nie je dobré meniť mlieko každých pár dní. Vždy treba nechať tráviacemu traktu, aby sa zastabilizoval pri zmene mliečnej formule, či akejkoľvek zmene. Aj tým liekom, čo ste nasadili, treba dať pár dní, aby sa ukázal efekt. A všetky zmeny treba konzultovať s Vaším pediatrom. Vyčkajte do najbližšej poradne na tomto mlieku, a potom uvidíte, čo navrhne Váš pediater. O bolestiach bruška je aj článok "Bruškové boľačky" v knižke "Pediatria pre zvedavých rodičov". Možno Vám trošku pomôže sa zorientovať v bábätkovských ťažkostiach. S pozdravom doki Katka