Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
414 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Zvýšené pečeňové testy u 3m dieťata

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, boli sme hospitalizovaný v nemocnici ako 2m kvôli hnačkám a odvtedy chodíme na kontroly no pečenové testy (ALT, AST) mali takéto hodnoty na kontrolách AST:2,36 , 2,11, 3,06. ALT: 1,45 ,1,81, 2,57, dieťa je plne dojčené, mali sme užívať flavobion na zníženie hodnôt avšak na poslednej kontrole hodnoty šli vyšie, dieťa priberá prosperuje, neviete z čoho to môže byť sposobené?

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! K tomuto sa neviem vyjadriť, keďže nemám celkový nález dieťaťa, ani neviem, čo všetko Vám vyšetrovali, aké sú ostatné výsledky, atď. Hepatálne testy môžu byť zvýšené aj v princípe nešpecificky, resp. pri akoby neškodných ochreniach. Avšak, naozaj, nie je vhodné, ani možné, vyjdariť sa k tomu takto vytrhnuto z kontextu. Treba sa na to opýtať na najbližšej kontrole u daného odborníka, ku ktorému chodíte na kontroly (predpokladám gatsroeneterológa). S pozdravom doki Katka