Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
412 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Podávanie liekov mesiac a pól starému bábätku.

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Prajem pekný deň Pani Doktorka.
    Chcela som sa opýtať ohľadne podávania liekov bábätku. Skrz zdravotné problémy som musela prestať kojiť a od vtedy vždy po porade s Paní Doktorkou hľadáme vhodné mliečko pre Našu dcérku. Sunar Nás zapekal, boli sme na Bebe Sensitive a momentálne sme na Nutrilone Comfort Colics.
    Malej dávame do mlieka 3x denne Infant Dophilus a pridali sme Espumisan. Aktuálne máme koliky a chceme jej dávať do mliečka Colief.
    Ako si to rozvrhnut? Môžem dať espumisan a colief spolu? Keďže to ide do každého mliečka a keď dávam probiotika vynechať? Taktiež jej dávam vitamin D DeVit a už sa mi ti zdá veľa a neviem ako postupovať.
    Ďakujem za prečítanie a odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Osobne by som to videla takto: raz denne probiotiká, Coliprev s každým mliekom, vitamín D, samozrejme, raz denne do mliečka. Espumisan by som vynechala, keďže Vám asi nepomohol, ak pridávate aj Coliprev. Zväčša odporúčam každý rpeparát vyskúšať pár dní, či má efekt a až potom skúšať iný. Probiotiká treba dávať dlhodobejšie, aby mali nejaký efekt. A vitamín D samozrejme nemôžme vynechať. S pozdravom doki Katka