Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
412 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Apnoicke pauzy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pani doktorka,
    Chcem Vas velmi pekne poprosit o radu. Dcerka ma 12 tyzdnov, je narodena v termine, kojena. Od narodenia nam doma 3x pipal monitor dychu, vyskytlo sa to 1x do mesiaca. Hned ako som prisla k dcere dychala spontanne, stimulacia dychania nebola potrebna, nemyslim si ale, ze to bol falosny poplach. Jedenkrat to bolo ked cez den vela plakala, a dvakrat pri hlbokom spanku, akoby sa ju nedalo prebudit. Je prosim Vas potrebne to dalej riesit so specialistom? Dakujem pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Ak vždy, keď ste ku nej prišla, pekne dýchala, s veľkou pravdepodobnosťou to bol falošný poplach. Deti, keď majú hlboký spánok, majú veľmi jemné dýchanie a senzor to občas nezachytí a dá sa pípať. Ak dcérka netrpí refluxom a teda, ako píšete, vždy, keď ste prišla videli ste, že si pekne dýcha, že ste nezaznamenala ani raz, žeby nereagovala a museli by ste ju dáko rozdýchavať/niečo s ňou robiť, tak si myslím, že to boli plané poplachy a netreba sa tým nejako špeciálne zaoberať. S pozdravom doki Katka