Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
403 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Stolica u 4-týždňového bábätka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pani doktorka, chcela by som sa s Vami poradiť ohľadom stolice nášho 4-tyzdnoveho bábätka. Nemôže sa vôbec vykakať, iba ak mu dáme čipok Lecicarbon. Máva kŕče v brušku, dojčím ho, avšak aj dokrmujem s Nutrilon 1 allergy care syneo (p. doktorka nám ho predpísala a ja som vysadila všetko mliečne, či náhodou nemá alergiu na bielkovinu kravského mlieka) plus dávam mu probiotiká biogaia. Už to takto dodržiavam týždeň a nevidím žiadne zlepšenie. Kŕče v brušku aj naďalej máva, stolicu len za pomoci čipku a vetry hoci zastavené nemá, občas však niekedy zapáchaju. Vedeli by ste nám, prosím, poradiť? Veľká vďaka za všetko.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Kombinovanie materského mlieka s umelou mliečnou formulou môže spôsobovať ťažkosti s vyprázdňovaním. Ale aj bez toho sú deti, ktorým sa jednoducho akoby ťažšie kaká. Môžte len skúšať rôzne režimové opatrenia, cvičenie s nôžkami, príp. skúsiť Coliprev kvapky s každým kŕmením. Príp., ak si pekne priberá, len dojčiť. Probiotiká treba striedať, keď miniete túto fľaštičku, kúpte iný druh. Bezmliečnu diétu treba dodržať 2-3 týždne, aby bol vidieť dáky efekt na dieťatku (ešte je skoro hodnotiť, či to pomáha alebo nie). A taktiež sa možno o tom viac porozprávať s Vašou pediatričkou alebo u nás cestou videokonzultácie.
    https://services.bookio.com/oki-doki/widget
    S pozdravom doki Katka