Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
403 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Asi ekzém

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň..skoro 7 mes syn má suché drsne trosku červené miesta na tele..nohy zadok ..začalo to na lakťoch.. pani Dr povedala ze ..asi ekzém.. ale nevie z coho keď som sa jej pýtala.. je to podľa Vás možné u takého malého dieťaťa?
    Dá sa poslať aj fotka aby ste to mohla vidieť?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Áno, atopická dermatitída - ekzém môže vzniknúť aj u malých dojčiat a kedykoľvek neskôr. Z Vášho popisu zmien na koži, sa mi to najviac podobá na ekzém, ako vraví aj Vaša pani doktorka. Z čoho, to už je na Vás, snažiť sa to zistiť. Či ste nezmenili kozmetiku, dáky nový krém, prací prostriedok, oblečenie, ktoré ste neoprali. Práve zavádzate príkrmy, takže každá nová potravina môže spôsobiť alergickú reakciu s prejavom na koži vo forme ekzému. Takže ideálne odsledovať, po akej potravine sa to zvýrazní. Ak dojčíte, či sa zvýrazní pri dojčení, a tak. Proste odsledovať to a zamyslieť sa nad tým, čo nové mal, predtým, ako sa mu to začalo objavovať - aká bola zmena. S pozdravom doki Katka