Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
412 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Plávanie pre deti

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mám ročnú dcérku a uvažujem o detskom plávaní. Obávam sa však, či nebude malá častejšie chorá, mamičky z okolia majú bohužiaľ túto skúsenosť. Odporúčate plávanie aj pre takéto malé detičky aj z hľadiska imunity?
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Pri plávaní by som sa veľmi neobávala častejšej chorobnosti. Keďže je to v bazéne, skupina je zväčša malá, vo vode ste od seba pomerne vzdialení. A hlavne, choré dieťa matka nevezme na plávanie. Skôr by ste mohli ochrieť na skupinovom cvičení ako na skupinovom plávaní. Ak sa po plávaní nebudete ponáhľať domov, ale v pokojnom rytme sa vysušíte, napríkald si doprajete ešte aj masáž s telovým mliečkom:
    https://www.imkorganics.sk/madara-kind-jemne-telove-mlieko-175-ml-p5244/
    a potom pekne vysušíte vlásky a ešte necháte dieťatko sa prehrať v detskom kútiku - aby sa telo z rozohriatia a vlhkosti, zastabilizovalo na "bežný stav", bude všetko v najlepšom poriadku. A z môjho hľadiska bez zvýšeného rizika ochorenia.
    Akby ste všetko robili v zhone, rýchlo, rýchlo z plávania domov, nedali priestor na seriózne preschnutie a vyrovnanie teploty tela, tam by sme možno mohli hypotetizovať o oslabení organizmu a väčšej náchylnosti ochorieť.
    Avšak, ak to bude všetko vrámci príjemnej nenáhlivej zábavy, bude Vám to obom len na prospech. Teda, takto to vnímam :) S pozdravom doki Katka