Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
360 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Priberanie v 10.mesiaci

    , Autor: d.r.19

    Dobrý deň,pani doktorka,
    dcéra má aktuálne 9mesiacov a týždeň a váhu 6,8kg. Pôrodná hmotnosť bola 2950g,narodená v termíne. Príkrmy je 3x denne,zje takmer všetko (mäso,zelenina,ovocie,kaše,biely jogurt.. ),ale vždy iba v porcií do max. 150g. Tak isto UM (BEBA HA 2) vypije najviac 150ml. Psychomotorický vývin je v poriadku (sedí, plazí sa a začína štvornožkovať,stavať sa). Je potrebné túto jej váhu nejako riešiť? Pediatrička nám len odporučila,či nechceme skúsiť inú značku UM,ale ani nevedela ktoré konkrétne.
    Vopred ďakujem za Vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Dobrý deň! Niektoré deti jednoducho nepotrebujú veľké dávky. Najdôležitejšie je, či rastie do výšky. Váha nie je až tak dôležitá. Zásadný je rast hlavy a rast do výšky. A k tomu psycho-motorický vývoj - ktorý píšete, že je v poriadku. Takže dáko špeciálne by som to asi neriešila - ak rastie. Samozrejme ďalšie jedlá ponúkať, postupne nahradiť mliečne dávky ďalšími jedlami - večera/raňajky. S pozdravom doki Katka