Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
412 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Choroby z myší

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, mam asi trochu netradicnu otazku, ale vyvolava vo mne dost velke obavy. Asi pred 2 tyzdnami sme nasli v pieskovisku na dvore, ktore mame zakryte, mrtvu mys. Myš sme odstranili ale piesok sme nechali tak s tym, ze na jar ho cely vymenime. Dnes ale bola dcera (5r) vonku so starkou, ktora o myši nevedela a hrali sa spolu v piesku. Keď prišla dcerka domov a povedala mi to, poriadne sme vyumyvali ruky, ostrihali nechty, veci isli do prania. Prosim vas mohla sa po 2 tyzdnoch, co tam uz mys nebola, niecim nakazit? Ak ano, za ako dlho by sa prejavili priznaky, co treba sledovat? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! V princípe Vás celkom chápem, že máte obavy. Avšak myslím si, že ste urobili všetko potrebné - umyli ruky, dali oblečko do prania, ešte ste aj ostrihali nechty. Malá má 5 rokov, predpokladám, že už nemá tendenciu piesok dávať do úst. Takže by jej nemalo nič hroziť. S pozdravom doki Katka