Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
360 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Herpes na stehne

    , Autor: Velkamiska

    Dobrý deň,objavil sa mi herpes na stehne,kožná lekárka posúdila, že je to pásový herpes. Mám ho tretí deň,už aj pluzgiere neboli,mierne štipe,už nesvrbi ,predpísala mi Zovudex, lalugen plus Krem, myslite že je to postačujúce? Netreba napr aj zinkovu masť na vysušenie pľuzgierov? Jeden deň som si dávala zinkovu masť keď som ešte nemala nič predpísané .

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Nerada sa miešam do ordinácií lekárov - odborníkov (vo Vašom prírpade dermatológa). Navyše, toto je otázka na Vášho obvodného lekára, my pediatri mávame skôr skúsenosť s kiahňami. A na kiahne, ako primoinfekciu herpesom zoster, odporúčam hlavne Betadine na morfy (pupáky a pľuzgiere) - aby sa ranka nezinfikovala, kúpeľ v slaboružovom hypermangáne a lieky od bolesti a horúčky, ak sú potrebné. Taktiež vitamíny typu C a B a prvogeneračné antihistaminiká proti svrbeniu. Verím, že budete skoro v poriadku. S pozdravom doki K.