Psychologická a emočná poradňa - ARCHÍV

Psychologická a emočná poradňa - ARCHÍV
166 otázok

Na vaše otázky odpovedá Hrčková & Kundrát - Centrum emočného zdravia a edukácie.

ARCHÍV: Poradňa je uzamknutá 

Viac informácií o odborníkoch sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Stravovanie

    , Autor: Peter99

    Dobrý deň pani doktorka

    viem že stravovanie rieši v tejto poradni iný špecialista, ale podľa nášho názoru sa u našej dcéry skôr jedná o psychickú záležitosť. Naša dcéra jednoducho nechce jesť a ani piť.

    Je úplne jedno o aké jedlo sa jedná, pokiaľ to nie je čokoláda tak je to úplne na náhodu. Aj sa jej spýtame aké jedlo chce jesť, navaríme a niekedy zje, niekedy nie. Rovnaké je to ak jej jedlo postavíme pred nos s tým že jedz, ale aj keď sa jej prosíme, zvýšime hlas, pošleme ju za trest do detskej alebo čokoľvek. Nič nefunguje.

    V podstate sme zúfalí. Obyčajný jogurt jej trvá zjesť asi pol hodinu, bežná detská porcia obeda hodinu. Minule som si s ňou dal súťaž...jogurt mala v sebe za necelých 5 minút a večeru tak do 20 min. Dostať do nej šálku čaju je tiež výzva. Ale keď súťaží tak je všetko super.

    Z toho usudzujeme že sa nejedná o fyzický ale o psychický problem, aj keď nie sme špecialisti. Súťažiť sa ale nedá vždy a všade - napríklad zo škôlky príde úplne smädná a hladná.

    Ďakujeme za každú radu, poprípade ak by bola nutná návšteva psychológa, vieme prísť aj k špecialistovi - sme z Bratislavy.

    S pozdravom Peter

    Odpovedá: Hrčková & Kundrát

    Dobrý deň, vzhľadom na to, že ide o dlhodobý problém s niečím v podstate existenčným, určite navštívte odborníka – nejdem sa preto ani viac rozpisovať.

    PhDr. Elena Tomková