Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,505 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Aké vitamíny?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    chcela by som sa informovať, ktoré tehotenské vitamíny sú naslepšie v 1. trimestri?

    Femibion 1
    Lejdyvita 1
    Alebo jamieson prenatal complete multivitamín / jamieson prenatal complete s dha a epa

    Čítala som, že najviac kyseliny listvoje je v Jamieson vitamínoch. Neviem teda, či vo Femibione a Lejdyvita 1 je dostatočné množstvo potrebných vitamínov.

    Prípadne je lepšie brať väčšie množstvo kyseliny listovej a potom doplniť tiež zvlášť ďalšie vitamíny ? Beriem ráno vitamín C 1000, D 2000, E 400, Selen 100, zinok 25. Je možné tieto vitamíny kombinovať aj s vyššie spomínanými teh. vitamínmi alebo potom už len tie ?

    Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    normálne sa stravujúca žena v našich podmienkach nepotrebuje v podstate žiadne doplnky stravy v tehotnosti, maximálne kyselinu listovú. Ostatné je zbytočné.

Podobné otázky

  • vitamin

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.A dakujem za odpoved odladne vitam. pre tehotne. Este mam na vas 1 zaludnu otazku... Viem ze pre dieta je lepsia pestra strava ako vitaminy,ze si ziviny cerpa z tela zeny,ale co ta zena? Nechyba jej to?Nedodali by umele vit. aspon ako take vitaminy? Moja mama pred 25 rokmi nebrala ziadne vit. ale odislo jej zopar zubov a zriedli vlasy a ze sa odvapnuju aj kosti. Nie su nejake studie o zdravi zien ktore brali a nebrali vit. v tehotenstve? Dakujem za nazor a zelam pekny den

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    jediná žena, ktorá by mala výhodu z užívania vitamínov v tehotnosti si ich nemože dovoliť kúpiť (tretí svet, bezdomovkyne). Ostatné ženy, ktoré sa normálne stravujú si nájdu všetko v strave. Na druhej strane, v čase krízy je každá podpora farmaceutického priemyslu vítaná, určite neurobíte chybu, ak si kúpite všetky vitamíny.