Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,458 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Bolesť na pravej strane brucha 23+5 týždeň tehotenstva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, potrebujem poradiť pretože už 3 deň sa mi stala taka nepríjemná vec. Strašne ma začalo pichať na pravej strane brucha skôr tak od rebier až dole po podbruško taka pichlava bolesť a vystrelovalo mi to až do podbruška a krížov. Vtedy keď ma to tak bolelo a chytila som si brucho ma tej pravej strane tak ma bolel aj ten dotyk ak som si trochu zatlačila. Trvalo to približne hodinu a nepomohlo mi nič aj keď som si ľahla na chrbát alebo na pravý alebo ľavý bok aj keď som sedela alebo sa postavila. Stalo sa mi to 3 krát každý deň iba jeden krát približne tu hodinu to trvalo. Volala som aj môjmu gynekológovi lenže on mi povedal že si mám dať aj 2 tabletky magnézia naraz ale nepovedal mi čím ta bolesť môže byť spôsobená alebo či je to niečo nebezpečné. Teraz ako ta bolesť odznela ma boli iba trošku podbruško niekedy a niekedy ma v podbrušku trochu pichne chvíľu a tiež v krížoch. Dávam si 3 krát denne magnézium len niekedy mám pocit že mi to vôbec nepomáha. Môžte mi prosím povedať váš názor na to čo to podľa vás môže byť teda čím by to bolo spôsobené taka bolesť a či to nemôže byť niečo vážne ? Na druhy týždeň v piatok mam poradňu mam počkať do poradne alebo mam ísť radšej na pohotovosť pretože neviem či je to niečo vážne alebo je takáto bolesť v tehotenstve normálna. Vopred ďakujem za odpoveď. Pekný deň

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    takéto bolesti môže spôsobovať aj oblička alebo žlčník, bez vyšetrenia nezistím o čo sa jedná, takže by ste mali navštíviť vášho gynkeologa.