Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,505 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Svrbenie a tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Chcela by som sa opýtať dolu pociťujem jemne svrbenie (nie stále). Užívala som vaginálne probiotiká Gynimun intim care,potom som mala kvôli výtoku macmiror 8 dní a následne 10 dní vaginálne probiotiká(včera som užila poslednú). Cca 3 dni pociťujem jemne svrbenie kontaktoval som dr. mi povedal, že mi predpisuje atb nystatin 2x1a fungicidin. Keď som ho kontaktovala či sú naozaj nutne zasa atb (lebo toto by boli už tretie,som 19tt) povedal že môžem zmeniť probiotiká a z vonka fungicidin. Teraz čítam, že nystatin neni atb. Čo je teda správne skúsiť iné vag. probiotiká + fungicidin z vonka alebo nystatin + fungicidin z vonka. Nechcem nič pokaziť nakoľko som mala už 2 potraty(do 10tt). Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    svrbenie je typické skôr pre mykotický zápal, macmiror nemusí byť pri liečbe úspešný. Skúste nejakú masť proti kvasinkám, malo by sa uľaviť.