Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,511 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • slaboruzovy vytok zac.tehotenstva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan Dr, mam otazku. Som na zac.tehotenstva, akt. dnes 4+2, vsetky testy mi vychadzaju pozitivne, den co den su silnejsie, .Len vcera ked som bola na WC, nasla som si na toaletnom papieri troska, naozaj to bolo velmi malo bledoruzovy vytok..mozno niektora by si to ani nevsimla, ale ja sa dost sledujem takze hned si to vsimnem. Co to mohlo byt? Dost ma to vystrasilo. Implatnecne krv. asi uz skôr nie kedze to sa deje pred vynechanim menst., Bolesti nemam.Je to moje 3.tehotenstvo po dvoch MA, takze preto ten strach. Uzivam uz tyzden progesteron 400mg raz denne a anopyrin 100 (z hematolog.dôvodu)..resp. moze to sposobit jedno z toho?Odporucate ist radsej hned sa dat skontrolovat alebo to takto skoro asi aj tak nema zmysel kedze je to este aj tak dost skoro?dakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    treba počkať, zakrvácanie mohlo byť v súvislosti so zahniezďovaním, alebo sa jedná o ďalší neúspech a plod sa potratí. Nič iné sa nedá robiť, iba počkať, ako sa bude situácia vyvíjať. Ak je plod zdravý, mal by sa udržať.