Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Opuchy prstov na rukach

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,som na konci 34 t. Chcela by som sa spytat v poslednych 2 tyzdnoch ma trapia opuchy prstov na rukach. Ale az tak,ze ma bolia dost silno tie prstove klbiky a mam problem zohnut prsty,,respektive je to dost bolestive. Je to este v norme?neznaci to nejaky problem? Nemoze tam byt nejaky zapal aj,ktory by ohrozil babatko? Som niekde citala,ze rozne zapalove procesy v tele mozu ohrozit porodne obaly aj samotne babatko. Poradnu mam az 5.10. Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    toto je veľmi častý problém a neznamená to žiadne ohrozenie. Môže pomôcť striedanie kúpeľov dlaní v teplej a studenej vode. Po pôrode opuchy ustúpia.

Podobné otázky

  • Preeklamsia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobre rano,pan profesor. Som na zaciatku 37 tyzdna. Uz asi mesiac ma trapia opuchy prstov na rukach a chodidiel,ktore su takmer sustavne a asi tyzden dozadu sa pridala aj pichava bolest v hornej casti brucha,najma na pravo,najma pri urcitych pohyboch len(som to pripisovala utlaku) ale vcera som citala,ze tieto priznaky mozu byt aj pri preeklamsii. Tlak mam standardne nizky. Pred aj pocas tehu vacsinou 100/60,niekedy aj nizsi,moc bol tiez vzdy v poriadku.....mam sa obavat tohto ochorenie? Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pri preeklampsii bývajú tupé tlakové bolesti v pravom nadbruší, vyvolané opuchom pečene. To nezodpvoedá Vašim príznakom, skôr by som to pripisoval útlaku alebo chrbtici. Opuchy prstov a nôh sú v tehotnosti bežné. Iba veľmi výnimočne môže prebieha´t preeklampsia pri normálnych hodnotách krvného tlaku.