Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Krvácanie v tehotenstve

    , Autor: bubo38

    Dobrý deň chcela by som sa poradiť som v 15tt a dnes som jednorázovo trochu zakrvácala niesom si istá či to bolo z predu alebo s konečníka nakoľko má trápi zápcha a mávam po utretí krv na toaletaku a dnes som si všimla že aj v stolici, žiadne bolesti nemám, mám kôli tomu zakrvácaniu hneď navštíviť pohotovosť. Vopred ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nie je potrebné okamžité vyšetrenie, pretože ak by ste aj zakrvácala z pošvy, nie je na to žiadna liečba, ktorá by znížila riziko potratu. Ale podľa toho čo uvádzate, sú najpravdepodobnejším zdrojom zakrvácania hemeroidy v konečníku, informujte o krvácaní v nasledujúcej poradni u gynekologa.

Podobné otázky

  • krvacanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Som v 11tt a uz piaty deni pozorujem slabucke krvacanie. Uz sa to raz objavilo jednorazovo presne v 8tt, spomenula som to aj gynekologicke a ta ultrazvukom potvrdila, ze vyzera byt vsetko v poriadku a predpisala mi 2x denne uzivanie Duphastonu, ktory aj momentalne este uzivam. Kedze sa krvacanie objavilo teraz znovu, mam dilemu, ci mam navstivit lekarku, alebo sa nemam znepokojovat, kedze bolesti nemam a bud. tyzden mam uz naplanovany termin poradne... Je taketo krvacanie v tehotenstve bezne?
    Velmi pekne akujem za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pre plod nevieme nič urobiť, preto ak iba slabo krvácate nemusíte ísť na vyšetrenie. Stačí počkať ako to dopadne. Ak by ste začala silno krvácať aj v kusoch, potom je potreba navštíviť nemocnicu.