Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,568 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Prosba o nazor

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    chcela som sa Vas opytat na Vas nazor ohladom vysledkov z 1.trimestr.screeningu. Bol robeny 11+5tt, vek 24,vaha 64 a vysledky boli nasledovne: PaPP A: 762 mU/L, 0,39MoM
    .... free beta HCG 38,30 ng/ml, 0,93MoM......NT 1,7mm...riziko DS 1:2202, riziko Edwards 1:500000...chcela by som vediet, ci su tie vysledky v poriadku, hlavne co sa tyka PaPP A, ci nie je prilis nizke a teda, ci je to OK alebo je nutne ist este na nejake ine vysetrenia.. dakujem za odpoved

Podobné otázky

  • prosba o názor

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Milý pán dokor,
    chcela by som vedieť, ako by ste postupoval Vy v prípade, žeby mala Vaša pacientka výsledky NT nasledovné:
    kombinované riziko 1/587
    vekové riziko 1/740
    NT 2069
    Pappa 210.
    Podľa Dr., ktorý mi to robil, je to hranica rizika, názory nato,čo ďalej, sa rôznia. Váš názor?Je nutné už aj ísť na amniocentézu?Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    amniocentéza nie je nutná, jedna žena z 587 žien s Vašímy výsledkami má Downa. Možno Vám ponúknuť dokladný ultrazvuk s vyhľadanáním tzv. minor markerov, ktoré riziko buď znížia na prijateľnú hodnotu, alebo zvýšia a potom bude indikovaná amniocentéza.