Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,513 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • asi tehotna

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. Uz som vam viac x pisala ohladne mojho zvyseneho prl,ze by som rada otehotnela ale bez liekov. Ste mi napisali ze mozem skusat aj bez liekov,az keby sa rok nedarilo potom nasadit liecbu.Dokonca som na tomto fore citala ze pomaha mastodynon tak som ho vyskusala a dnes som zistila ze som tehotna,zatial ciarka na teste bola velmi slaba,ale bola.Takze po 3 mesiacoch som otehotnela. Tak sa vas chcem opytat ci ten mastodynon mam nadalej uzivat,pretoze obsahuje alkohol...Lebo ste spominali ze zvyseny prl moze sposobit potrat. Moj prl je okolo 1000 a norma je do 600. Co odporucate urobit? Co brat alebo nebrat a ako dlho??? A dakujem krasne za vsetky rady,veeeeeeelmi ste mi pomohli a vlastne som otehotnela vdaka vam a vasim radam,este raz dakujem .

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    mastodynon možete užívať, také malé množstvo alkoholu neškodí, gratulujem a teším sa s Vami, hneď je sobota krajšia aj napriek jeseni.

Podobné otázky

  • plodový vak a pozitívne hcg

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    predpokladám, že som asi tehotná. Poslednú menštruáciu som mala 21.10., robila som si asi tri testy a všetky boli pozitívne. Lekár ma poslal na sono 8.12., ale na sone bolo vidieť iba plodový vak a nie plod. Následne mi lekár odobral krv na hcg a jeho hodnotu som si overila po telefóne a bola 60500. Je to v poriadku? V ktorom týždni, je vidieť už aj plod? Som tehotná?

    Ďakujem za odpoveď. Prajem pekný deň

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak je vidno plodový vak, ta to može by´t v poriadku, plod sa vyvinie následovne, stačí kontrola ultrazvukom za 14 dní. Ale samozrejme je i mžnosť že sa plod nevyvinie a tehotnosť skončí potratom.

  • pozitivny TT

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor, pred par dnami som si na teste nasla dve ciarky, cize som asi tehotna. Kedy mam navstivit svojho gynekologa? Staci tak za dva tyzdne? Nerada by som nieco zanedbala (prip. mimomaternicovu graviditu) Dakujem za odpved.

  • liecba chrbtice

    , Autor: hanyma

    pekny den chcem sa spytat na jednu vec, asi pred tyzdnom som navstivila ortopeda z dovodu bolesti chrbtice, mala som zaseknute stavce, stuhnuty chrbat, lekar mi chrbat ponapraval apredpisal liecbu parafinovymi zabalmi a tiez elektroliecbu....problem je v tom ze som az teraz zistila ze som asi tehotna pravdepodobne asi 3 tt, chcem sa spytat ci nemohli tieto zakroky, ako napravanie chrbtice, parafin a elektricke impulzy poskodit mojmu tehotenstvu, a ci mozem nadalej tuto liecbu podstupovat...dakujem za odpoved, s pozdravom lenka