Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,213 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • lactovag

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    chcem sa opýtať či sa môžu čípky lactovag užívať aj v prvom trimestri. som v 11. t.t.
    ďakujem

Podobné otázky

  • Slniečko a plávanie v tehotenstve

    , Autor: nonka84

    Dobrý deň pán doktor,
    momentálne som v šiestom týždni tehotenstva a chcela by som sa opýtať, či a v akých štádiách tehotenstva je vhodné alebo nie je vystavovať tehotenské bruško slniečku... A či je možné plávať vo verejnom bazéne, či tam nie je nebezpečenstvo nejakej infekcie..
    Ďakujem za odpoveď, s pozdravom Kováčová

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    bazén je bezpečný, pre istotu si kúpte lactovag čípky na ochranu pošvovej flóry. A opalovanie v tehotnosti plodu neščkodí, ale Vaša koža može byť citlivejšia na slnečené žiarenie a opalovanie všeobecne kožní lekári nedoporučujú.

  • Beznádej

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.Potrbujem súrne Vašu radu,lebo už neviem ako.Som v 23 tt a od zaciatku tehotenstva sa mi objavuje kvasinkovy zápal.Lekar mi predpisuje macmirol,ale nezaberá,skúšala som aj výplach rosalgine.Bojím sa že dietatku to poškodí a k tomiu mám ešte aj placenta previa.Prosím odpovedzte mi čo najskôr.Vopred ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    kúptei si dve balenia canesten vaginálny krém, je plne v tehotnosti bezpečný a účinný. Liečba musí byť dlhodobá, aspoň 14 dní. A potom si kúpte vaginálne tablety lactovag na posilnenie imunity pošvy a berte ich do konca gravidity.

  • Infekcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, som v 6.týždni a už pár dní mám takú slabšiu mikózu, ale nemám žiadne výtoky. A okrem toho mám trošku zapálené hrdlo. A chcela by som sa Vás opýtať, že keď mám nejakú infekciu, či to nemôže poškodiť plod, ďakujem.

  • otázka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den
    Som v 24tt a som dva týždne po serkláži.
    Mám dve otázky:
    - je dobre dávať si preventívne niekedy lactovag čipky, aby sa predišlo infekcii?
    - je bezpečné používanie betadine čipkov ked mám serkláž?

  • 22tt zápal pošvy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer, prosím o radu som v 22tt dnes som bola u svojho gynekológa koli vytoku. Zacal mat sme - tam vonu za rybacinou a trosku ma to uz zacalo aj svrbiet. Pozrel ma a povedal, ze je tam posvovy zapal tak mi predpisal polygynax 6 ks. Dlho vahal kym mi ich predpisal a potom povedal, ze ta infekcia by plodu ublizila viac. Citala som o tom lieku,ze sa nesmie uzivat v tehotenstve. Zobral mi aj kultivaciu, z ktorej budu vysledky o 4 dni mam brat tie cipky, alebo pockat kym bude mat vysledky z kultivacie? Ked som sa ho pytala ci je to podla neho vazne tak povedal, ze nie, ale ze uvidime podla vysledku. Ja neviem nemozem si dat zatial len cipky lactovag alebo mam uzivat tie polygynax? Vodped Dakujem.