Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,511 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Fyzická aktivita

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    prosím Vás ak je táto otázka prehnaná, tak sa za ňu vopred ospravedlňujem. Ale chcela by som sa spýtať, upravovali sme doma záhradu a dva dni som prenášala hlinu vo fúriku, nie prehnané váhy, ale dalo to zabrať. Pár dní na to som zistila, že som tehotná. Mohla by byť takáto fyzická aktivita spôsobiť potrat alebo nejaké problémy? Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    naopak, fyzická námaha je pre tehotenostvo veľmi vítaná a znižuje riziko rôznych kompliiácii. Pokračujte, jedine čo je vhodné, chráni´t si ruky rukavicami, lebo v pôde môžu byť mačacie výkaly.

Podobné otázky

  • Fyzická aktivita po upt

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor,
    som cca 3 týždne po upt. Včera som absolvovala ľahšiu turistiku, cca 15 km, ale viacmenej po rovine, stúpanie mierne. Začala som však potom jemne krvácať. Môže to mať s tým súvis? Na ako dlhú dobu je potrebné úplne vyllúčiť akúkoľvek fyzickú námahu či športovú aktivitu?
    pekný deň, ďakujem za odpoveď