Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Bolesť v podbrušku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,mám bolesti v podbrušku, dosť ma tam zvykne pichať. Napríklad keď som sa raz sprchovala ,tak to tiež bolelo. Keď som sa sprchovala, voda nebola až tak tepla,pretože som bola vtedy na internáte a teplejšie nešla. Ako by som to mohla odstrániť? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    bolesti v podbrušku môžu mať veľké množstvo príčin, pretože sa tu stretáva viacero orgánov. Môže ísť o gynekologický, urologický ale aj chirurgický problém. Rovnako do podbruška vystreľujú aj bolesti z chrbtice. Bez vyšetrenia Vám nikto neporadí.

Podobné otázky

  • som ci nie?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den...potrebujem poradit....akuratsom si robila tehu test a vysla mi slabulinkata ciarocka teda ze vysledok by mal byt pozitivny..problem je sak tom ze uzivam HAK..a zajtra by som mala dostat menzes...no test som si robila preto lebo uz vyse dvoch mesiacov ma trapila bolest v podbrusku na pravej strane..pricom na sone mi nebolo nikdy nic vidiet..vsetky testy v poriadku...preliecila ma doktorka ATB...a test som si teda robila preto..lebo pocas bratia ATB je oslabeny ucinok HAK..prisom ale s priatelom sme sa chranili aj inak..nemam dojem ze by sa nam kondom roztrhola navyse sme mali aj prerusenu suloz..cize sa urobil do kondomu mimo mna...neviem teda pochopit ako je mozne ze by som mohla byt v tom..ci mi len blbnu teraz hormony??? som zufala..neviem co mam robit..navyse po tych ATB mam teraz taky bielo zlty vytok...tak neviem ci je to ok alebo nie..kadopadne sa hrozne bjim..co mam robit???? a vecer som si robila novy test a ten uz vysiel negativne...dnes mam gteda dostat menzes zatial vsak nic...mphli to sposobit aj tie ATB ze nedostanem menzes ci ako??? dakujem za skoru odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ten slabučký test, bol zrejme falošne pozitívny a tehotná nie ste, urobila ste asi chybu pri testovaní, normálne pokračujte v antikoncepcii, a povysadení dostanete menštruáciu, zopakujte si test pred nasadením ďalšieho balenia, ak bude negatívny (99%) tak užívajte antikoncepciu ďalej, ak pozitívny (neverím) tak navštívte gynekologa.

  • Som tehotná?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer,

    prosím Vás chcem sa spýtať, či môžem byť tehotná? Už 3. týždeň mám slabú bolesť v podbrušku podobnú menštruačnej bolesti, ale nie je to úplne taká istá bolesť. Je to také napätie v podbrušku a mám ho také tvrdé a nafúknuté. Mám pocit akoby sa mi zväčšila maternica, môže byť už tak skoro ak som napr. v 2 týždni tehotenstva? Inak menzes mi mešká zatiaľ 3 dni, test som si robila, ale bol negatívny. Mám aj zvýšenú chuť do jedla a hlavne kombinujem sladké-slané-kyslé... No skrátka hocičo... A bolieva ma v poslednej dobe aj dosť chrbát a kríže. Čo si prosím Vás o tom myslíte Vy? Kedy si mám najskôr urobiť ďalší test? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak je test negatívny tak tehotná nie ste, uvedené príznaky sú normánle aj mimo gravidity. Ak Vám bude meška´t menštruácia ešte 10 dní, spravte si znovu test a navštívte gynekologa.

  • bolest v podbrusku a krizov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den,pan doktor prosim vas o radu,neviem co mam robyt,asi mesiac po potrate nastali moje problemy a trvaju uz 3 mesiace mam bolesti v krizoch a v driekovej casti a bolesti v podbrusku take pichanie ako vo vajecnikoch,bola som s tym u gynekologa robil mi 3x sono vravel ze mam vsetko v poriadku robil mi aj kultivaciu aj tu mam v poriadku tak ma poslal na urologiu tam mi robili cievkovanie mocu 2X vysledky boli ok a potom mi robili cystoskopiu a nasli mi tam v mocovom mechure LEUKOPLAKIU ves. urin ,ale doktor spomynal ze nepredpoklada suvislost medzi nalezom na mocovom mechuri a s mojimi bolestami a problemami.tak som sla chirurgovi ale ani ten nic nenasiel,tak som sla znova ku gynekologovi ktory ma poslal na rehabilitacie=magnet,raselina a masazne kupele s tym ze ak to nepomoze posle ma na diagnosticku laparoskopiu.Menstruaciu mam pravidelnu trva mi 7 dni ako aj pred potratom co sa len zmenilo je ze cervenu krv mam len 3 dni a zapacha tak kyslasto a ostatne 4 mam hnedy vytok co som pred potratom nemala.ku gynekologovi mam ist teraz az o mesiac po tych rehabilitaciach ale nepomahaju mi tak som zasla za terapeutom ktory mi napraval chrbticu a povedal mi ze ze bolest krizov a driekovej casti mi moze tlacit na vajecnik,je to mozne??? som zufala chceme sa pokusat o babo ale bojim sa lebbo silne bolesti v podbrusku nemam ale citim tam pichanie dakujem za vyjadrenie

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    mne to skor pripadá ako psychosomatický problém, následok potratu. Vhodná by bola konzultácia psychologa, ženy často lokalizujú svoje problémy do podbrušia. S lapaaroskopiou by som ešte počkal. Čo sa týka tlaku na vaječník, to som nikdy nepočul, ale posun driekovej chrbtice može sposobiť napatie vazov maternice a bolesti.

  • rada

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mám 24 rokov a som mamičkou trojročného synčeka. Môj problém spočíva v tom že už vyše roka veľmi túžim po dieťatku lenže pred pár mesiacmi ma opustil dlhoročný partner a otec nášho syna. Veľmi chcem dieťatko a preto ma zaujíma či by som mohla ako slobodná mama ísť na umelé oplodnenie aj napriek tomu že nemám žiadne problémy. Mám pravidelnú menštruáciu každých 28 dni na 13. -14. deň pociťujem slabú bolesť v podbrušku na čo mi gynekológ povedal že ide o ovuláciu. Neberiem žiadne lieky, nefajčím, nepijem, nemám žiadne zdravotné problémy. Prosím Vás poradte mi na koho sa mám obrátiť, kde by som získala bližšie informácie o možnostiach umelého oplodnenia. Vopred ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    podľa našej legislatívy sa lieči iba neplodný pár a nie samotná matka. Vy nie ste neplodná a preto nie je dovod aby medicína riešila Váš sociálny problém.
    Obrátiť sa možete na zoznamovaciu kanceláriu. Alebo kúpte synčekovi psíka, budete sa mať obaja o koho starať.

  • mlieko

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    mám 2 otázky.
    som v 28tt a každé ráno musím mať pohár kakaa (mlieko+granko), je to ako moja ranná káva... Škodí to dieťaťu???
    už 2.týždeň som PN kvôli tomu, že mi začalo tvrdnúť brucho, nebolo to veľa, ale lekár ma radšej vypísal, ale teraz, keď sa rýchlejšie postavím, tak cítim bolesť v podbrušku a pobolievajú ma kríža, akoby som mala dostať menštruáciu... Čo to znamená???