Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,811 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • bolest v podbrusku a krizov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den,pan doktor prosim vas o radu,neviem co mam robyt,asi mesiac po potrate nastali moje problemy a trvaju uz 3 mesiace mam bolesti v krizoch a v driekovej casti a bolesti v podbrusku take pichanie ako vo vajecnikoch,bola som s tym u gynekologa robil mi 3x sono vravel ze mam vsetko v poriadku robil mi aj kultivaciu aj tu mam v poriadku tak ma poslal na urologiu tam mi robili cievkovanie mocu 2X vysledky boli ok a potom mi robili cystoskopiu a nasli mi tam v mocovom mechure LEUKOPLAKIU ves. urin ,ale doktor spomynal ze nepredpoklada suvislost medzi nalezom na mocovom mechuri a s mojimi bolestami a problemami.tak som sla chirurgovi ale ani ten nic nenasiel,tak som sla znova ku gynekologovi ktory ma poslal na rehabilitacie=magnet,raselina a masazne kupele s tym ze ak to nepomoze posle ma na diagnosticku laparoskopiu.Menstruaciu mam pravidelnu trva mi 7 dni ako aj pred potratom co sa len zmenilo je ze cervenu krv mam len 3 dni a zapacha tak kyslasto a ostatne 4 mam hnedy vytok co som pred potratom nemala.ku gynekologovi mam ist teraz az o mesiac po tych rehabilitaciach ale nepomahaju mi tak som zasla za terapeutom ktory mi napraval chrbticu a povedal mi ze ze bolest krizov a driekovej casti mi moze tlacit na vajecnik,je to mozne??? som zufala chceme sa pokusat o babo ale bojim sa lebbo silne bolesti v podbrusku nemam ale citim tam pichanie dakujem za vyjadrenie

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    mne to skor pripadá ako psychosomatický problém, následok potratu. Vhodná by bola konzultácia psychologa, ženy často lokalizujú svoje problémy do podbrušia. S lapaaroskopiou by som ešte počkal. Čo sa týka tlaku na vaječník, to som nikdy nepočul, ale posun driekovej chrbtice može sposobiť napatie vazov maternice a bolesti.