Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Nechránený sex

    , Autor: Mata1997

    Dobrý večer. Pán doktor 14. Mája som mala nechránený sex s partnerom s ktorým mám dve deti. Na druhý deň som si dala tabletku escalepe. Menštruáciu by som mala dostať 26. Mája. Je tam možnosť otehotnenia? Kedy by bolo čo najskôr možné urobiť si test ktorý by mi to potvrdil alebo vyvrátil?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    escapelle je pomerne vysoko účinná ale nie ideálna antikoncepcia. Ak máte stáleho partnera určite si dajte predpísať normálnu antikoncepciu, aby ste nemusela si dávať tieto vysokodávkované preparáty. Riziko gravidity je u Vás malé, stačí test o 14 dní po styku.

Podobné otázky

  • Môžem byť tehotná??

    , Autor: Pauli24

    Pekný večer.
    Je pravdepodobné, že môžem byť tehotná?
    Poslednú menštruáciu som mala od 25.-28.2. Podľa kalendára mi vychádzala ovulácia na 11.3.
    S partnerom sme mali nechránený sex 10.3.
    Kedy najskôr viem zistiť či som tehotná? Ďalšiu menštruáciu by som mala mat až 25.-28.3.

    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    počkajte až vám vynechá menštruácia a týždeň po tomto termíne si spravte tehotenský test. Pravdepodobnosť graidity počas jedného ovulačného cyklu je pomerne malá.

  • nechránený styk

    , Autor: morzikaa

    Dobrý deň, s priatelom som mala nechránený sex 13 den cyklu čo podla výpočtu vychádza ako plodný den. teraz sú to 4 dni od styku. Aké je riziko otehotnenia? Kedy je dobré urobiť si test?

  • Pár otázok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    chcem sa opýtat pred 3 dnamy som mala nechránený sex a chcem sa opýtat či uš teras môžem pocitovat neaký príznaky tehotenstva alebo je ešte skoro??A ked som si uš urobila tehotenský tes a je negytívni či je platný alebo treba urobit nový a ked nový tak kedy ?

  • Antibiotika po počatí

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    chcem sa spýtať na názor ohľadom nasledujúceho problému, pretože neviem ako ďalej:
    - otehotnela som zrejme cca deň-dva pred užívaním antibiotík a užívala som ich ešte cca 12 dní po počatí... pokúšame sa o dieťa, akonáhle som však začala mať nejakú virózu a vysoké teploty, nemali sme nechránený sex a preto viem, že to nastalo tesne pred tým... samozrejme som nevedela, že "to vyšlo" a užívala som antibitiká - Klacid 500 a následne, keď mi to neprechádzalo Fromilid 500, ďalej Brohmexin a Paralen a kvapky do nosa a na konci liečby ešte Bioparox... Prosím o váš názor, či je možné ohrozenie plodu a vývoja dieťatka... gynekologička mi povedala, že to je v poriadku a keď som jej argumentovala, že však práve v tých prvých dňoch sa "všetko rysuje", povedala mi, "tak si to dajte vziať"... to nepovažujem za normálny prístup, prosím, pomôžte mi v mojom rozhodnutí, mám vážne obavy, aby bol plod a dieťatko v poriadku... a ak má byť tými liekmi ohrozené... Veľmi pekne vopred ďakujem!!!

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    KLACID A FROMILID SÚ ÚPLNE ROVNAKÉ LIEKY !!!!!!!!!
    Naozaj Vám niekto zmenil Klacid na Fromilid, ak Vám Klacid nezabral ??????
    Snívam ?
    Na začiatku plod reaguje všetko alebo nič, ak ho infekcia alebo lieky poškodili tak sa potratí, ak prežije, bude v poriadku. UPT nie je indikované.

  • Je to mozne??

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.
    Prosim Vas,mozem otehotniet ked som mala menzes 31.1 a nechraneny sex sme mali 5.2.?Mala som 28 dnovi cyklus. Cely den som bola cista tak sme si s manzelom povedali hadam to uz skoncilo,ale potom asi po 2-3 hodinach po pohl.styku som zacala trosicku krvacat.Da sa teda otehotniet aj v takomto pripade??Akurat sa zaciname snazime o babo. Dakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak máte nechránený sex kedykoľvek vždy je tehotnosť reálna. Normálne zdravému páru trvá 2 roky než otehotnie, tak sa nejašte už v prvom cykle.