Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,458 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Antibiotika po počatí

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    chcem sa spýtať na názor ohľadom nasledujúceho problému, pretože neviem ako ďalej:
    - otehotnela som zrejme cca deň-dva pred užívaním antibiotík a užívala som ich ešte cca 12 dní po počatí... pokúšame sa o dieťa, akonáhle som však začala mať nejakú virózu a vysoké teploty, nemali sme nechránený sex a preto viem, že to nastalo tesne pred tým... samozrejme som nevedela, že "to vyšlo" a užívala som antibitiká - Klacid 500 a následne, keď mi to neprechádzalo Fromilid 500, ďalej Brohmexin a Paralen a kvapky do nosa a na konci liečby ešte Bioparox... Prosím o váš názor, či je možné ohrozenie plodu a vývoja dieťatka... gynekologička mi povedala, že to je v poriadku a keď som jej argumentovala, že však práve v tých prvých dňoch sa "všetko rysuje", povedala mi, "tak si to dajte vziať"... to nepovažujem za normálny prístup, prosím, pomôžte mi v mojom rozhodnutí, mám vážne obavy, aby bol plod a dieťatko v poriadku... a ak má byť tými liekmi ohrozené... Veľmi pekne vopred ďakujem!!!

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    KLACID A FROMILID SÚ ÚPLNE ROVNAKÉ LIEKY !!!!!!!!!
    Naozaj Vám niekto zmenil Klacid na Fromilid, ak Vám Klacid nezabral ??????
    Snívam ?
    Na začiatku plod reaguje všetko alebo nič, ak ho infekcia alebo lieky poškodili tak sa potratí, ak prežije, bude v poriadku. UPT nie je indikované.