Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,802 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • menzes

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.Pan doktor,prosim Vas o radu.V polovici juna som prestala kojit 2rocnu dcerku.Uzivam Azaliu,mam este na 3tyzdne.Kedy by som mala dostat menstuaciu?Od porodu som ju nemala.S pozdravom niki

Podobné otázky

  • prechod?

    , Autor: Iba Ja

    Dobrý den, mám 44 r.,menzes pravidelný, kedže užívam hak (drsp, 0.02 ee) ale už niekolko mesiacov mám takmer všetky prechodové príznaky ako návaly, nočné potenie, nespavost, zmeny nálad, bolesti hlavy, chrbta, klbov, unava… je treba začat niečo užívat? možem najprv skusit niečo prírodné?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    dávka 0,2 EE je zrejme pre Vás nízka a bolo by vhodné zmeni´t antikoncepciu za hormonálnu substitúciu. Tým sa situácia plne vyrieši. Niečo prírodné si môžete dať ako doplnkovú liečbu.

  • Ako dlho budem spinit po potrate?

    , Autor: Zuzivalent1

    Dobry den,

    9.3. som mala potrat cytotecom. Este stale spinim hnedu az ciernu krv. Od vcera citim, ze aj trochu zapacha... Mozem si dat gynimun cipok?

    Nemam inak ziadne tazkosti, len ma prekvapuje, ze az tak dlho este spinim.

    Po 6-8 tyzdnoch podla Dr mam dostat menzes. Dovtedy budem takto spinit?

    Dakujem!

  • Kedy sa mozme opat zacat o tehotenstvo?

    , Autor: Zuzivalent1

    Dobry den, 9.3.2024 som mala potrat vyvolany cytotecom (v 10tt mi oznamili, ze v 7tt prestalo rast). Kedze mi tam este ostali drobnosti a mala som krce, 12.3.2024 som dostala dalsiu davku na precistenie. Momentalne este stale spinim, ale uz iba hnede, nemam uz ani krce... Je to ako koniec menstruacie.
    Pan Dr. povedal, ze cca po 6-8 tyzdnoch by som mala dostat riadne menzes.

    Chcem sa opytat, mozme sa po menzese uz snazit alebo este pockat?

    Dakujem!

  • Je postup lekara spravny?

    , Autor: Zuzivalent1

    Dobry den,

    som po cytotec potrate. V sobotu som ho zvaiedla. Mavam este nocne krce, po flectore sa ulavi, a po krcoch vypadnu este zrazeniny 2-3cm zrazeniny.

    Dnes som bola na kontrole, tak povedal, ze co trebalo, vyslo, ale este tam ostali kusky, nic vazne, ale ostali. Povedal, ze to nie je na kyret a s menzesom sa urcite vyplavi. Dal mi este 4 tbaletky cytotecu zo spodu, aby este maternica vypudila, co ma.

    Bude bolest taka ista? Podla Vas by som mala ist na kyret? Podla neho uz nemusim ist ani kontrolu, iba keby som mala problemy.

    Zijeme v zahranici.

    Dakujem!

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    podľa publikovaných štúdii sa neúplný potrat po cytotecu takmer v 100% dočistí sám, takže určite nie je potrebný kyret. Postup lekára je veľmi správny a adekvátny.

  • Prepáčte že zas k tomuto

    , Autor: Pikkkk

    Mala som ten sex 20.11. mal síce kondóm ale vystriekal sa na mňa, nie do mňa, potom som užila escapelle deň po Tom a menzes mi prišiel normálne 2.12. s tým že dnes ráno som robila test a negatívny, no menzes mi neprišiel len trocha ružového vyšlo. Môže byť že test stále neukazuje po 41 dňoch alebo to len ten escapelle takto rozhodí? Ďakujem za odpoveď a šťastný nový rok ????

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je to spôsobené tým escapelle, je to silná homornálna nálož podaná naraz. Dajte si predpísať normálnu antikoncepciu a nemusíte riešiť podobné situácie.