Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • bolesti krížov po spinálnej anamnéze

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    pri prvom dietati som rodila cisárskym rezom pre zlu polohu dietata. Lekár ma presvedčil nechať si pichnút spinálku, pre riziko zvracania počas operácie. Asi dva týždne po pôrode som dostala velmi kruté bolesti chrbta -krížov, bránilo mi dýchat. Jediné čo som mohla robiť bolo bez pohybu ležať, pretože inak sa bolesť stupnovala. Po hodine bolest sama od seba odišla. Takéto "záchvatý" som mala asi 4 -5. Neskôr sa už takého silné bolesti neopakovali /cca po 4 mesiacoch/, ale bolest hocikedy príde a vtedy mi neostáva nič iné len plakat od bolesti - ibalgin od bolesti nezaberá. Už viem že nesmiem zvdvihnúť nič ťahšie, ale nie vždy sa mi podarí predíst bolesti. Samozrejme som bola u lekárov - všeobecný ma poslal na gynekologiu, gynekolog na neurolégiu, ten to zhodil na predošlé problémy /ale to bolo z prechladnutia, táto bolest bola úplne iná/. Ani jeden z nich mi nepomohol a ja som vtedy dostala ešte 2 bolestivé "záchvaty". Čo mám robiť? Ja si bod - miesto odkial bolest vychácha presne nahmatám a je to oblast vpichu spinálky...

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    osobne som sa nikdy s takouto "komplikáciou" po spinálnej analgezii nestrestol, a my rodíme cca. 70% všetkých cisárskych rezov v tejto veľmi efektnej a bezpečnej metóde. Určite je potrebné neurologické a ortopedické vyšetrenie, osobne si myslím, že sa jedná o iný problém.